Avatar uživatele
Lenjička

Domov důchodců či jiné ubytování pro chudého tatínka bez peněz?

Dobrý den,
potřebuji poradit jak sehnat lepší ubytování pro mého tatínka. V této době žije v jedné tmavé, špinavé místnosti v zapadlé vesničce, myslím, že je zde i špatný přívod vody. Jelikož v mládí nadělal dluhy, musí bydlet v chudobě (zbývá mu z invalidního důchodu asi 2000 na živobytí). Včera měl mrtvici a zhoršil se mu také problém se srdcem, kvůli kterému invalidní důchod dostal.
Ráda bych, aby se nemusel vracet do toho ošklivého a pesimistického bydlení. Bohužel jsem studentka žijící v podnájmu s kamarády, takže ho nemohu vzít k sobě.
Napadlo mne, zda v domovech důchodců nějak podporují invalidní důchodce, jestli by mu stát něco nepřidal… Případně bych mu i nějaké levnější bydlení platila sama. Jsou na vesnicích levnější domovy než ve velkých městech?
Existuje něco podobného jako domov důchodců, kam bych ho mohla poslat?
Co byste mi, prosím, poradili? Děkuju moc 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, Jikra před 4525 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Zajít na sociální odbor úřadu s působností s trvalým bydlištěm tatínka. tam mají přehled, i když jsou domovy důchodců přecpané, tak se nějaké řešení zpravidla najde. otázka taky je, jak se povede jeho zdravotní stav po mrtvici stabilizovat. Zda bude plně soběstačný, či bude potřebovat pomoc od další osoby.
Ale pozor – přes všechno sociální cítění k otci, tak teď mysli především na sebe abysi dokázala úspěšně dostudovat, najít si dobrou práci a potom, pokud bude ještě čas a šance otce finančně podpořit. Pomoz maximálně oběhnutím úřadů, získáním informací a potom tím, že dle možností ho navštívíš – nenecháš ho zcela samotného ať bude kdekoliv.
Možná, že to zní jako výzva k sobectví, ale v této chvíli jde víc o tvůj budoucí život, tvoje děti a rodinu, aniž si to moc uvědomuješ.
Za svůj život si my rodiče můžeme především sami, a pokud jsme něco v něm prošvihli, neměli bychom čekat, že to za nás vyřeší naši potomci.
je ještě možnost, že s kamarády tu místnost alespoń z části dáte do pořádku. Bude to dřina, často nebude moc příjemná, ale uklidit, umýt, vyvětrat, případně lehce vymalovat by nemělo mladým lidem pro dobrou kamarádku dělat velké potíže. Navíc – třeba si uvědomí, že život není jen zábava.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kropitko

Zavolejte na Červený kříž. Nedávno jsem řešila něco podobného. Známý po mrtvičce se nebyl již schopen sám o sebe postarat. Jelikož si téměř celý život neplatil zdravotní a ani sociální, tak skončil zcela bez prostředků. Tak jsem zavolala na Červený kříž a ty ho ubytovali v Brně-Židenicích. Má střechu nad hlavou a stravu. Tak co víc si v takové chvíli přát.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek