Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí síť, prosím o radu.

Dobrý den,

bydlím v podnájmu v rodinném domě a potřebuji ve svém bytě Wi-fi. Jako zdroj internetu mám POUZE LAN kabel (ne DSL)! Mám tento: http://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-v dsl/huawei-echolife-hg622u.html modem a chtěl bych se zeptat, zda mi půjde Wi-fi s ním?

Případně pokud nepůjde, tak jestli mi stačí zakoupit třeba toto: tenda-n3-d291613.htm , zapojit do toho LAN kabel s internetem a Wi-fi půjde?

Předem mockrát děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Záleží odkud vede ten LAN kabel. Můžeš ten kabel strčit rovnou do PC/NTB, jestli se ti přidělí IP ad…
ferokulda 10.06.2014 16:14
ferokulda
Jo, normálně teď mam internet přes ten LAN kabel. Když vlezu do síťových připojení, tak: Typ adresy:…
dddenyyy 10.06.2014 16:49
dddenyyy
Tak jestli se musí upgradovat FW kvůli IP to nevím, ale někde v tom nastavení modemu bude kolonka up…
ferokulda 10.06.2014 17:01
ferokulda
Už se mi zdá, že jsem z toho modemu vytvořil AP, ale jako naschvál mi blbne wi-fi karta v PC, při př…
dddenyyy 10.06.2014 17:17
dddenyyy
WiFi můžeš zkusit i jiným přístrojem (mobil, tablet...). Jinak jestli je to možné, PC nech připojený…
ferokulda 10.06.2014 17:24
ferokulda
Vím, že je to lepší, ale brzo to už možné nebude, proto potřebuji Wi-fi. Přesto díky za radu, rád by… poslední
dddenyyy 10.06.2014 17:42
dddenyyy

Záleží odkud vede ten LAN kabel. Můžeš ten kabel strčit rovnou do PC/NTB, jestli se ti přidělí IP adresa? Pokud ano, připoj ho do některého z LAN portů modemu, vlez do nastavení a vypni DHCP server (tedy uděláš z toho switch) a zapni WiFi, jestli to bude fungovat.

Jo, normálně teď mam internet přes ten LAN kabel. Když vlezu do síťových připojení, tak: Typ adresy: přiřazeno serverem DHCP, adresa IP: 192.atd, Maska: 255.atd, Výchozí brána: 192.atd. Už jsem v nastavení toho modemu zkoušel vypnout DHCP server a nakonfigurovat Wi-fi tak, že jsem ho přes kabel připojil k PC, v prohlížeči jsem zadal 10.0.0.138, zalogoval se a snad nastavil dobře, dodám screenshoty, ale co jsem četl, tak se musí nějak upgradovat firmware, kvůli IP adresám nebo co a nevím, jak ho upgradovat, staženej ho už mám, má příponu .bin...

Tak jestli se musí upgradovat FW kvůli IP to nevím, ale někde v tom nastavení modemu bude kolonka upgrade FW nebo něco takovýho, na to klikneš a najdeš cestu k tomu .bin souboru. V manuálu to bude napsaný jak se přehrává FW.
No a když jsi to nastavil a připojil k tomu přívodnímu LAN, tak WiFi nefunguje?

Už se mi zdá, že jsem z toho modemu vytvořil AP, ale jako naschvál mi blbne wi-fi karta v PC, při připojování mi to hodí modrou obrazovku a restartuje PC (winXP), ale to jsem s tímhle počítačem kdysi dávno řešil a vyřešil. Teď mám LAN kabel s internetem zapojený do modemu a z modemu do PC LAN kabel a internet jde, myslím, že před tím, než jsem ho nastavil, tak to takthle nešlo, tak už by snad měl být nastavený jako AP. Ještě se poperu s tou wi-fi kartou a mělo by to fungovat, doufám...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru