Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí síť? aneb zvládne tablet FullHD video na televizi pres wifi?

Ahojte, v současné době mám doma PC a internet k němu řešený pouze LAN kabelem (od rádia přes POE přímo k PC).
Chtěl bych si doma vytvořit domácí síť (wifi síť + aby zůstal nadále i LAN kabel), aby PC nadále zůstal pevně připojený na LAN kabelu a wifi použít na připojení ostatních zařízení v domácnosti (např. telefonů, tabletů a především televize).

Chtěl bych propojit PC s Televizí (mám Samsung UE40B8000), DLNA tato TV sice podporuje, ale jen po LAN kabelu, wifi tato televize nemá. Jde mi o to, abych na TV mohl přehrávat i Full HD video z počítače...

Počítač je umístěný v 1. patře, televize je v přízemí rodinného cihlového domu. Jsou to dvě místnosti přímo nad sebou, tedy dole v obýváku je televize a pokoji nad obývákem je PC. Dělí je strop asi cca 40 cm (nevím přesně kolik) , jinak by byla vzdušná vzdálenost mezi TV a PC tak 3-4 metry, neli míň.

Jde mi o to, abych se vyhnul vrtání zdí - musel bych nejpíše vrtat ven z horního pokoje, táhnout venku po zdi domu a zase dolů do spodního pokoje přes 40 cm zeď... což nechci - pokud by to fungovalo bezdrátově...

Takže dotaz: Zvládne wifi fungovat přes strop (wifi modem umístněný v horním pokoji - aby routeroval signál do dolního pokoje k TV?

No a pak, říkám si, že bych klidně koupil i nějaký tablet, který ovšem zvládne bezproblémově přehrávat i Full HD videa s vyšším datovým tokem? a ten tablet bych připojil k TV před HDMI (tablety myslím mají mini HDMI, TV má klasické HDMI), tedy obraz z tabletu bych vysílal na Televizi po HDMI kabelu, tablet by byl připojen přes wifi signál k pevným diskům stolního počítače, který je umístěn o patro výš...

Šlo by to, co byste koupili poradit? Jaký wifi+LAN modem? Jaký tablet, který přehraje jakékoli FullHD video? a dokáže přehrávat video ze sdílené složky přes wifi? (video uložené ve stolním PC v pokoji o patro výš).

Nebo jak byste vyřešili domácí síť s mými požadavky? Přehrávání obsahu z PC na televizi (i FullHD video s vyšším datovým tokem) a bez vrtání zdí???

Díky

Předmět Autor Datum
s routerom neporadím, ale za predpokladu že to wifi pôjde, nie je zbytočne komplikované prenášať obr…
deadhead 09.07.2014 12:12
deadhead
Taky jde o to, jestli vůbec wifina dokáže při mých požadavcích posílat FullHD video - tedy zda by to…
jimmy1222 09.07.2014 13:45
jimmy1222
Pozri si vyzarovaci diagram prutovej anteny: slaby-wifi-signal.php Ked je antena orientovana zvislo…
Jufo 09.07.2014 14:21
Jufo
Takže dotaz: Zvládne wifi fungovat přes strop jen děsně pomalé géčko, na full hd to nebude stačit.… poslední
lední brtník 09.07.2014 18:09
lední brtník

Takže dotaz: Zvládne wifi fungovat přes strop

jen děsně pomalé géčko, na full hd to nebude stačit.

Nebo jak byste vyřešili domácí síť s mými požadavky?

poohlédnul bych se po díře ve stupačkách.

patra určitě nebudou na stejné fázi - tehdy by to řešily powerline adaptéry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru