Avatar uživatele
barnajka

Ahoj, chtěla bych se zeptat – máte někdo osobní zkušenost s jízdenkou InterRail? A podělíte se? 🙂

Vyplatí se cenově/nevyplatí?! Její výhody/nevýhody, na co si dát pozor… uvítám jakýkoliv postřeh a radu :) Nebo znáte lepší způsob cestování napříč Evropou? Všem moc díky předem a přeju pohodově strávené velikonoční svátky :)
Doplňuji:
Děkuju fortine za odpověď!!! :) Ptám se za kamaráda a on není z Čech – takže ČD vůbec neřešíme. Za pár dní vyráží letecky z Libanonu do Itálie a dál se chce po Evropě pohybovat vlakem. Přibližný program jeho cesty: Itálie-Francie-Švýcarsko-Německo-Polsko-ČR-Rakousko a z Rakouska letecky zpět do Libanonu. V každé ze jmenovaných zemí ho čeká pracovní zastávka, obvykle 2–3 denní…ale můžou nastat změny a bude se chtít/muset zdržet delší dobu. Zvažuje koupi měsíční jízdenky a zajímá ho hlavně, jestli by s ní mohl úplně volně cestovat kdy a kam by chtěl, bez jakýchkoliv omezení a větších plánování předem. Studovali jsme oficiální web InterRailu, ale moc chytří z toho nejsme ani jeden :) Takže vážně moc díky za rady, určitě se taky hodí.
Další reakce budou kdyžtak v diskuzi, víckrát doplnit otázku mi systém asi nedovolí :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? fortin, quentos, iceT před 4744 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fortin

Zajímal bych se o porovnání cen jízdenek. Ono umět zjistit předem cenu cesty za hranice je těžký. Musel bych proklikáváním zjišťovat kterým vlakem pojedu, jestli se dá stihnout. Pak třeba ceny jízdenek ve Slovensku přepočítat z euro na Koruny. (http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jste-pro-euro) Často je potřeba přestupovat. Hledání zahraničních stránek železnic atd. Nebo telefonování na informace. Když jízdenka InterRail není omezena na počet kilometrů,zdá se to výhodné. Platnost jízdenky InterRail 3 dny do Chorvatska se mě nelíbí. Když potřebuji odjet určitý den, tak odjedu. Abych jízdenku vyčerpal měl bych jet 3 dny? To asi ne, snad platí na 1 jízdu? To jsou taky otázky které mě zajímají. Porovnat obyč jízdné s InterRail a dopídit se co je výhodnější. Porovnat cenu autobusové jízdenky se železnicí. Abych nakonec nezjistil že musím trávit dovolenou ve vlaku abych ji celou projel. Před lety stála cesta busem z Brna do Chorvatska 2050. Kolik stojí teď nevím ale ve ‚výhodných nabídkách‘ naší ČD nemám důvěru. V tom mě může utvrdit kalkulačka.

Zdroj: http://www.cd­.cz/mezinarod­ni-cestovani/jiz­denka/ceniky-jizdneho/-5531/

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek