Avatar uživatele
Miroslavst

Dopad na planetu Zemi

Viděl jste někdo film na dvd-Dopad na planetu Zemi?
Co myslíte o této možnosti srážky vesmírného tělesa se Zemí?
U filmu, který probíral katastrofu krok za krokem mi však chyběla jedna věc: co na to naše nebezpečné provozy-chemičky, zbraně, jaderné elektrárny, které by byli zničeny při tomto dopadu a určitě by bylo další zlo. Ve filmu to probíráno nebylo.
Doplňuji:
V okruhu několika set až tisíc kilometrů by to nemělo žádný vliv, ale pokud by byl dopad třeba v mexiku (jako v tom filmu-dokumentu) během několika hodin by to došlo až do evropy. no a co tady? Mě nejde o to, co by bylo v epicentru-tam prostě nic, ale jinde, kde by to postupně přicházelo. Teplota vzduchu od hořících hornin by dosahovala až 400°C, kyselý déšť, potom najednou tma od nepropustné vrstvy v atmosféře a pak mráz. Byli tam skupinky lidí co přežili, ale nikdo neprobíral zhroucení atomových elektráren, skladišť zbraní, chemičky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? BEAES, anonym před 5136 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
-

myslim, ze by to melo v dany okamzik temer nulovy vliv. neco jako kdyz hodite horici zapalku do obrovskeho ohne…

pokud by nekdo prezil, tak by ho stejne casem zabila radiace a chemikalie nejen z chemicek ale sira apod. uvolnena vybuchem. taky by nic nerostlo kvuli mnozstvi uvolneneho materialu ve vzduchu – minimalni slunecni svit + spojene ochlazeni – doba ledova na cele zemekouli.
asi jsem pesimista.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Co by bylo? Zeptej se dinosaurů.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek