Avatar uživatele
annas

Doplníte nejslavnější historické okamžiky z hlediska objevů u uvedených mořeplavců a cestovatelů?

  1. Francis Drake
  2. Fernando Magallanes
  3. Willem Barents
  4. Vasco Núńez de Balboa
  5. William Dampier

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, 1popelka1, rynek878, anonym před 4945 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
1popelka1

Doplním chybějící:

  1. Fernão de Magalhães – portugalský plavec v čele španělské výpravy v letech 1519–1522 objevil jihozápadní průjezd – tj. cestu podél Jižní Ameriky a průlivem mezi kontinentem a Ohňovou zemí (Magalhãesův průliv) do Tichého oceánu a dále k Molukám, ostrovům koření. Zpáteční cestou z Moluk kolem Afriky do Španělska byla uskutečněna první cesta kolem Země. Magalhães na této cestě zahynul. Z pěti lodí se vrátila jen jedna.
  2. Vasco Núńez de Balboa – 1513 překročil s výpravou Panamskou šíji – doklad o tom, že za Amerikou (Novým světem) je další oceán, který odděluje Am. od Asie
  3. William Dampier – anglický mořeplavec, kapitán, pirát, Podnikl plavby – západní Tichomoří, Novou Guineu, Filipíny a pobřeží jihovýchodní Asie. Zážitky z cest literárně zpracovával – Nová cesta kolem světa.

Zdroj – 2),4) učivo, 5)internet

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BEAES

4.-Vasco Nuňez de Balboa (1475 – 15. ledna 1519) byl španělský objevitel, guvernér a dobyvatel. Známý je především tím, že v roce 1513 přešel Panamskou šíji až k Tichému oceánu a stal se tak prvním Evropanem, který vedl expedici, jež viděla nebo dosáhla Tichého oceánu ze strany Nového světa.
3.-Objevil Špicberky a Medvědí ostrov a jako první zmapoval již dříve známou Novou zemi. Poté, co byla jeho loď u Nové země uvězněna ledem, rozebral ji a uskutečnil se svou posádkou první přezimování v Arktidě.
1.-Tento víveadmirál se jako první Evropan dostal až k Vancouvru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek