Avatar uživatele
nadka77

Doplnění k předchozí otázce-Detektor kouře a plynu

Detektor kouře a plynu

Může se stát,že by při úniku plynu mohl nějak zareagovat detektor kouře,myslím nějaké kotrolky v něm a že by pak díky tomu došlo k výbuchu?Jen mě to tak napadlo.

Doplněna:
Já to myslela trošku jinak,zda by detektor kouře mohl negativně ovlivnit unikající plyn,třeba nějakou jiskrou nebo kontrolkama,když je nonstop v činnosti?

A jak by reagoval detektor kouře,který bude na baterie?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, dědapetr před 4684 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Detektory plynu a kouře jsou součástí sofistikovaného a autorizovaného systému EPS (el. požární signalizace). Provádí odborné firmy z profikomponentů, které jsou zkoušeny i pro extrémní podmínky, např. i plné koncentrace. Napájení je MN, malé napětí a konstrukce je zcela kompaktní, aktivní prvky zapouzdřené, impuls vychází bezjiskrově do ústředny EPS. Obvykle bývá ve větších provozech kombinováno se springlery, které tryskami automaticky hasí potenciální ložisko požáru. Baterie na to nemá vliv, čidlo samostatné nemá valný význam, i tak by vysílalo signál bezdtrátově tam, kam to má smysl.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Tyto detektory to hlásí z nepatrného množství plynu,takže k výbuch nemůže dojít.Toho plynu není tolik aby došlo jiskrou k výbuchu.
Nejlepší detektor plynu je pták v kleci ten když spadne na dno klece musíte pryč,pak to bývá pro člověka nebezpečné.Měli jsme ho v plynové kotelně.

Snímač

Obsahuje senzor, převádějící koncentraci detekovaného plynu nebo páry na veličinu elektrickou a elektronický převodník pro úpravu výstupního signálu snímače na příslušnou úroveň. Snímač se umísťuje ve sledovaném prostoru. Koncentrace detekovaného plynu je snímána ve dvou případně více stupních, nebo je měřena.
http://www.de­ga.cz/index.php?cis­menu=5a2a&type=prin­cip-detektoru

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek