Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporucte nejakou datovou uschovnu online.

Ahoj, potreboval bych doporucit nejakou sluzbu pro uschovu vlastnich dat. Jde mi zhruba o cca 70Gb dat. Nejlepsi by bal bez datoveho omezeni :-) a jeste treba pristupna pres ftp. Znate neco takoveho? Zkousel sem treba ceske Uloz.to, nahravani je v pohode, bez omezeni prostoru ale pokud si chci data stahnout zpet tak musim platit kreditem :-)

Předmět Autor Datum
vlastni NAS server, ikdyz na 60GB dat ... nektery routery maji USB, ke kteremu jde pripojit externi…
RedMaX 08.12.2013 08:46
RedMaX
Jak píše Redmarx, při takovém objemu dat a daných podmínkách jedině vlastní datové úložiště. Není to… poslední
Fair-Play 08.12.2013 09:28
Fair-Play

vlastni NAS server, ikdyz na 60GB dat ...

nektery routery maji USB, ke kteremu jde pripojit externi HDD a ten muze byt viditelny i pres ftp a tedy online pres internet, navic mas takovy reseni plne pod kontrolou. treba to ma i tvuj router, ikdyz byla by to nahoda a kupovat novy router asi nechces.

problem tech ulozist je, ze tva data nemas pod kontrolou, nicmene to jde obejit treba tak, ze je zapakujes do zaheslovaneho raru. prichazi ale druhy problem, ze dokonce i u nekterych placenych ulozist nemas jistotu, ze ti tam tva data vydrzi a nesmazou ti je. obvykle provozovatel toho uloziste za nic neruci. pokud se budeme bavit o duveryhodnejsich ulozistich, tak je to vsechno placeny nebo maji zdarma jen nejaky zaklad, byva to okolo 5GB, pak je treba platit.

uz vubec nemluvim o nejruznejsich dalsich problemech, cerstva zkusenost s ulozistem Mega, potreboval jsem neco stahnout (ROM na mobil) a ono to nepodporuje Firefox, jenom Chrome, takze stazeni bylo docela problem. (proste jak neco nemas ve vlastni rezii, pod kontrolou, tak nemas vubec zadnou jistotu, ze to stahnes.)

Jak píše Redmarx, při takovém objemu dat a daných podmínkách jedině vlastní datové úložiště. Není to vůbec žádný problém, prostě necháš doma zapnutý router (který stejně většinou běží nonstop) a k němu připojený buď NAS, externí disk nebo USB flash disk 64 - 128 GB

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru