Avatar uživatele
sovio

Doporučený dopis převzal někdo jiný, lhůta uběhla, jak z toho vybruslit?

Dobrý den, prosím o radu. Nájemce mi před časem poslal řádnou výpověď z pronájmu garáže (doporučený dopis s dodejkou – ovšem ne do vlastních rukou). O tom jsem neměl tušení, protože jak jsem nyní zjistil, dopis převzal můj 80letý děda a nepředal mi jej (+ i jinou poštu mimochodem). Nyní mě nájemce uhání, proč ještě garáž není vyklizená a že bude chtít 1000 Kč denně do vyklizení. Jde nějak označit ta výpověď za neplatnou, když jsem o ní nevěděl? Vždyť já i cca 10 dní zpátky zaplatil zase nájemci na čtvrt roku dopředu. Neměl mi nájemce poslat výpověď výhradně do vlastních rukou? Nedokážu ihned a nemám kam vyklidit své věci z garáže.

Zajímavá 0 před 2243 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne, nemusel. Doporučeně stačí. To, jaké máte vztahy v rodině, při přebírání pošty neni věc pronajimatele. Platí pouze, pokud jsem otázku dobře pochopil, a neměl ten, kdo ti dopis poslal, pronajatou garáž od tebe. Nájemce je ten, který si od pronajimatele najímá nemovitost.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Vybruslit z toho nelze, pokud výpověď obsahuje vše potřebné, je platná.

Zapomnětlivý dědeček není důvodem, pro který by bylo možné platnost výpovědi napadnout.. V některých případech lze písemnout výpověď zasunout pod dveře, není nutné ji posílat ani s dodejkou ani doporučeně, natož do vlastních rukou.

Ten, kdo Vám garáž pronajal, je majitel/prona­jímatel.
Vy jste si garáž najal, jste jejím nájemcem.

Garáž jste povinen vyklidit a předat majiteli.
Můžete se zkusit s majitelem dohodnout na nějakém kompromisu.

Poradila bych vyřídit si na poště, aby poštu
určenou Vám nepředávali nikomu jinému.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek