Avatar uživatele
Tw!st

Doporučíte dobře srozumitelný seriál v angličtině?

Rád bych si zdokonalil angličtinu alespoň natolik, abych rozuměl filmům a seriálům v angličtině. Aktuálně jsem na tom tak, že textu v angličtině poměrně dobře rozumím, dále většinou rozumím i anglicky mluvícím youtuberům protože používají takové ustálené fráze které se často používají, ale pokud se dívám na anglický film tak sice každé druhé větě rozumím ale asi bych tomu nerozuměl celému, proto bych chtěl poradit nějaký seriál kterému se dá dobře rozumět i v angličtině.

Zajímavá 0 před 2853 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
kolmano

Doporučil bych nějaký „jednoduchý“ seriál něco ve stylu Přátelé, Himym, Big Bang Theory, Simpsonovi v původním znění s anglickými titulky.
Pokud máš rád anglický humor, tak nejlepší je Červený trpaslík (tam se bez slovníku a anglických titulků nechytáš, ale naučíš se toho spoustu).

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

No, Big Bang bych příliš nedoporučovala, protože se tam často objevují věci kolem fyziky, chemie atp. (i když s postupujícími sériemi už to téměř vymizelo…), kterým nemusí porozumět ani dobrý angličtinář. Doporučila bych to jedině v případě (aj obecně) originálního znění současně s anglickými titulky. Bez titulků se dá dobře zvládat třeba South Park. Asi bych začala právě tou dobře srozumitelnou americkou angličtinou a pak přešla k britské, osobně mám radši tu britskou, je fajn mít povědomí o obojím. Aj britské seriály mívám zpravidla raději, třeba Black Books, IT Crowd nebo Red Dwarf, z jiného soudku potom třeba Misfits, Sherlock nebo Doctor Who (pozor, hrozba závislosti). No a hardcore level je pak skotská angličtina :D ale ten přízvuk lahodí mýmu uchu^^

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Doporučím, není to nic z tech známých super seriálu, ale koukat se na to da a splňuje to presne tu výukovou stránku veci. Najdi si na youtube serial Extra English. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek