Avatar uživatele
Staraľová

Dostanu půjčku když chci podnikat ? Co k tomu potřebují ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3858 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ano, od úřadu práce lze získat dotaci. Podmínka je ale podnikat minimálně 2 roky. Další pro tu půjčku je podnikatelská záměr a pak doufat ve schválení a získání dotace.
Výše této dotace se pohybuje v řádu desetisíců, ve výjimečných případech může ale překročit i 100tisícovou hranici (maximálně pak šestinásobek průměrné mzdy). V odkazu je rozdělení, pokud začínáš čti 4 bod. Jako OSVČ vytváříš pracovní místo a zaměstnáváš sama sebe.
-
žádost o příspěvek http://www.pod­nikatel.cz/for­mulare/zadost-o-prispevek-na-zrizeni-spolecensky-ucelneho-pracovniho-mista-uchazecem-o-zamestnani-za-ucelem-vykonu-samostatne-vydelecne-cinnosti/

přílohy obsahovala má žádost o příspěvek?
Potvrzení o bezdlužnosti vydané v místně příslušným finančním úřadem (nemá daňové nedoplatky vůči územním finančním orgánům ČR), u fyzické osoby (OSVČ) s uvedením IČ a RČ, místně příslušným celním úřadem, u fyzické osoby (OSVČ) s uvedením IČ a RČ, ČSSZ (nemá nedoplatek na pojistném a na penále na sociálním zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti), u fyzické osoby (OSVČ) s uvedením IČ a RČ,
zdravotní pojišťovnou (potvrzení o bezdlužnosti na veřejné zdravotní pojištění), u fyzické osoby (OSVČ) s uvedením IČ a RČ.

Originál a kopie dokladu o oprávnění k podnikání, v mém případě to byl výpis z Živnostenského rejstříku.
Originál a kopie dokladu o zřízení peněžního účtu (fyzická osoba podnikající s uvedeným IČ).
Pokud budeme mít provozovnu (já ji nemám), tak doklad prokazující vztah k objektu, ve kterém bude samostatně výdělečná činnost provozována (originál a kopie nájemní smlouvy, doklad o vlastnictví budoucí provozovny – výpis z katastru nemovitostí).
Vyjádření ošetřujícího lékaře o zdravotní způsobilosti k výkonu samostatné výdělečné činnosti (doporučuji si něco sám sepsat, protože ne každý lékař na to má formulář).
Podnikatelský záměr.
http://www.pod­nikatel.cz/clan­ky/jak-ziskat-dotace-od-uradu-prace-ctete-navodny-pribeh-realneho-podnikatele/

Zdroj: http://www.do­tacni.info/do­tace-pro-zacinajici-podnikatele-2013/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Awe

Tímto způsobem se dostalo tolik lidí do sraček, že být tebou raději to nedělám.Jestli-že se ti to nepovede,rychle spadneš na nulu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jedná se ti o bankovní úvěr na podnikání?
Především dobrý podnikatelský záměr (aby bylo zřejmé, že máš jasnou představu, kolik a jak si vyděláš). Pak ekonomické výsledky dosavadního podnikání (pokud chceš začít,je jasné, že tohle dodat nemůžeš). Výčet vlastních zdrojů (majetek, prostory, stroje…). No a pak nějaké formální ´drobnosti´ – bezdlužnost (nesmíš být v rejstřících dlužníků), živnost (a s tím související formality).
Jestliže uvažuješ o podnikání a nemáš nic, velké naděje si nedělej – leda by tvůj podnikatelský záměr byl opravdu dobrý.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek