Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz - ve složce dokumenty nemám dokumenty, ale nějaké programy

Krásný večer. Chtěla bych vás požádat o radu. Nevím co mám dělat. Nějakým způsobem (nevím, na co jsem klikla) se mi věci uložené ve složce dokumenty" dostaly do hlavního okna ve startu. A další věc která se mi stala je, že dole vpravo na liště, jako jsou hodiny a další ikonky se mi objevila ikonka - červené kolo + uprosřed bílý křížek a pořád mi vyskakuje u této ikonky hlášení: critical reeor. Hard drive not found. Missing hard drive. A aby toho nebylo málo, objedvila se tam i ikonka scanner. Nevím co s tím vším mám dělat. Mohl by mi někdo poradit ? Ve složce dokumenty nemám dokumenty, ale nějaké "programy, "přístup a výchozí nastavení programů" a další ikonky.
Budu ráda za jakoukoliv maličkost. Moc vám děkuji za ochotu a čas, který budete mému požadavku věnovat.
změna předmětu, původně: dotaz
Upravena velikost písmen. (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
videl bych nejrozumnejsi reseni zavolat nejakeho kamarada, ktery pocitacum rozumi. rada nic moc, ale…
RedMaX 03.01.2011 21:37
RedMaX
"Neco" jsi "nekam" nechtěně pretáhla. Bez toho, aby se člověk podíval na tvůj počítač to opravit nep…
Jan Fiala 03.01.2011 22:01
Jan Fiala
Škoda, ale přesto děkuji za ochotu.
Ajulinka 03.01.2011 22:10
Ajulinka
To byl Silvestr u pc ne ?:-D Jinak ta hláška CRITICAL REEOR. HARD DRIVE NOT FOUND. MISSING HARD DRI…
MM_tank 03.01.2011 22:34
MM_tank
Pro některé sranda viry je charakteristické, že se spouští k určitému datu. Jinak mohou sedět nečinn… poslední
kropf08 03.01.2011 23:31
kropf08

To byl Silvestr u pc ne ?:-D

Jinak ta hláška CRITICAL REEOR. HARD DRIVE NOT FOUND. MISSING HARD DRIVE vypadá že máš v počitači nějaký spyware. Pokud zvládneš nainstalovat nějaký program na kontrolu a případné vyčištění (spywaretewrminator)potom odisntalovat antivir a nahrát jiný a pustit znovu kontrolu tak to možná vyřešíš.

To přesunutí dokumentů mohl udělat i případně ten spyware pokud to tam máš. Pokud tam máš důležité dokumenty měla bys je mít zálohované nebo to aspoň zkusit teď udělat před ničením vira. Nedokážu nadálku odhadnout co s tím a jak je to vážné.

podle čeho si myslím že je to spyware
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=201011 01205249AAso7Qd

Pro některé sranda viry je charakteristické, že se spouští k určitému datu. Jinak mohou sedět nečinně v PC i několik měsíců. Jedním z výzamných dat je i konec a začátek roku. Je-li v tu dobu PC spuštěn dojde inicializaci. Jinak spí dál. Pokud je to tento případ asi chybí kvalitní antivirový progrma pravidelně aktualizovaný.
Zkusit odvirovat (přitom vypnout obnovu systému), smazat všechny .tmp - prohlédnout spuštěné procesy při startu. Spustit Hijackthis a poslat hijackthis.log na kontrolu na stránky Hijackthis : www.hijackthis.cz Možný postup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru