Avatar uživatele
david22

Dotaz k etiketě. Je vhodné, aby si partneři ve společnosti (raut, večírek) mezi sebou šeptali?

Doplňuji:
Mirlin: :DDDDDDDDDDDDDDD

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? mirlin, manon, iceT, johana 56, Drap, Adula.57, Wang, Sopka před 4130 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mirlin

Zdravím pana Davida a odpovídám ze zkušeností s rauty,
já na tom nevidím vůbec nic neslušného,neboť raut je pro veřejně pozvané účastníky a ten kdo se ho účastní musí počítat s tím , že na nich jsou " I " snoby a celebrity a u nich je přeci něco takového zcela normální a morální!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
odpomass

Řekla bych, že nic proti etiketě to není. Pokud to není příliš časté, příliš okaté a není to doprovázeno nevhodným smíchem, nebo gesty, pak by to mělo být bez problémů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BANAN93

v tomhle případě asi ne
Já si takhle jednou sedim na baru kecám s lidma na baru když kolem mě projde kamarád s nějakou novou holkou a řekne mi „zdar pojď s náma pokecat ke stolu“, tak jdu sedneme si – jsem jí představen a v zápětí hned následuje jejich ocucávačka 2 minutová ocucávačka, tak řikám „no tak sme pokecali mějte se“ (to mi příjde trošku trapný chování, když on mě vysloveně vyzval ať si jdu s nimi na chvíli sednout a v zápětí tam ze mě udělá křena)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
manon

Šeptání ve společnosti je nevhodné. Vše, co je vhodné ve společnosti říct, by se mělo pronášet přiměřeným hlasem a způsobem. Chci-li se zeptat někoho na drobnost nebo jen pronést k někomu poznámečku, je vhodné mluvit ne přímo hlasitě, ale tak, aby ti, co jsou v bezprostřední blízkosti měli možnost slyšet, co jsem řekla, pokud chtějí. Mám -li chuť pronášet něco, co by nebylo vhodné pro jejich uši, spolknu to a neřeknu. Potřebuji-li s někým probrat cokoliv osobního, odejdu s ním někam, kde můžeme nerušeně mluvit – prostě někoho lze vyzvat „můžeš na chvilku?…“ a poodejít mimo společnost a tam vést soukromý rozhovor.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sopka

A jak se na danou otázku dívám já: lidé se na rautech a večírcích chovají jako čuňata v kravatách a róbách / jen se nacpat a i třebas do zásoby /.
Tak jaké pak jsou okolky vůči nějakému šeptání.
Copak to není dost zřetelné z televizních přenosů chování se celebrit na rautech.
/ opití,zfetova­ní,sprostí,čas­to promiskuitní/,to je honora!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nikde ve společnosti se nehodí žádné šeptání. Vše co je řečeno, by mělo být i slyšet. Nemusí se hulákat ale normžlně mluvit. Šeptání je neslušné a urážlivé pro ostatní, pokud neslyší co si ostatní povídají

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ChatGPT

Etiketa nám doporučuje být všude ohleduplní a respektovat ostatní. Šeptání mezi partnery může být vnímáno jako nezdvořilé vůči ostatním účastníkům společnosti. Může to na ně působit, jakoby jste o nich tajně hovořili, nebo jakoby jste měli tajemství, které nechcete sdílet. Navíc, pokud je hovor tak důležitý, že musí být soukromý, pak by bylo lepší si na něj najít vhodnější místo a čas. Takže pokud je to možné, měli byste se vyhnout šeptání na veřejnosti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek