Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na Video.

Mám digitální DV kameru Panasonic a na zpracování videa program Windiws Movie Maker. Když nastavím na video kameře snímání 16:9, pak při přenosu do PC pomocí WMM se mi v kolekci objeví klipy deformované ve svislém směru, byť jsem v programu WMM nastavil rozměr obrázku 16:9. Neví někdo proč se mi při stahování z video kamery do PC v kolekci nezobrazí nedeformovaný obrázek klipu? Díky.

Předmět Autor Datum
Neumim si predstavit jak tebou popisovana deformace vypada, mam taky Panasonic a obcas neco delam v…
borsuk 24.02.2008 22:49
borsuk
No nejedná se o deformaci,ale normálně je obraz jednotlivých klipů v kolekci natažen ve svislém směr…
nanaa 25.02.2008 16:05
nanaa
to bude asi znamenat ze to nahrava wide ale uklada s rozlisenim 4:3, takze pixel nie je stvorcovy. T… poslední
MM.. 25.02.2008 16:18
MM..

Neumim si predstavit jak tebou popisovana deformace vypada, mam taky Panasonic a obcas neco delam v Makeru, nic podobneho jsem ale nepozoroval, zkus tady hodit nejaky screen, pak budem chytrejsi.:beer:

A jiny program na zpracovani videa jsi zkousel?? Odkaz napr. zde: dv.php

No nejedná se o deformaci,ale normálně je obraz jednotlivých klipů v kolekci natažen ve svislém směru. Takže osoby mají podlouhlý obličej a pod. To jen v případě, že si na kameře nastavím displej, resp. rozměr obrazu 16:9. Když nastavím 4:3 je všechno v pořádku. V návodu ke kameře je to funkce WIDE/4:3, kterou lze takto rozměry měnit.Ale když pomocí WMM stahuji natočené video do PC, pak při nastavení 16:9 se mi jednotlivé klipy jeví protažené jak uvádím výše. Asi ta funkce na kameře WIDE/4:3 slouží pouze k tomu, abych si přehrál natočené video přímo z kamery na 16:9 obrazovce televizoru. Jinak si to neumím vysvětlit. Jiné programy znám, ale WMM mi vyhovuje. Akorát ta nejasnost s nastavením funkce WIDE/4:3 na Dig. kameře Panasonic.
.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru