Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dotaz ohledně získávání dat z webových stránek (pomocí php,javascript atd..)

Dobrý den mám dotaz dají se nějak získávat data z již existujících webových stránek a použít je pro své webové stránky napsat na to nějaký skript v php javascriptu nebo nečem takovém že bych prostě napsal skript který by přistupoval na cizí webové stránky zanalyzoval je a vypsal na mém webu.Něco jako RSS ale něco pro případ že stránka nemá RSS.Stačil by mi link na nějaký článek o tom. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ano, možné to je. Pomocí PHP a knihovny cURL (javascriptem ne). Takové vykrádání stránek ale asi neb…
host 18.01.2012 20:21
host
A hlavně, jak to říct slušně... neslušné.
czcharlie 18.01.2012 23:14
czcharlie
Áno, dáta sa dajú získavať z webových stránok - keďže sa k nim musí vedieť dostať ľubovoľný prehliad…
los 18.01.2012 23:00
los
Díky moc za odpovědi. Vyzkouším to. poslední
Vasekdvor 19.01.2012 22:57
Vasekdvor

Áno, dáta sa dajú získavať z webových stránok - keďže sa k nim musí vedieť dostať ľubovoľný prehliadač, takým istým spôsobom sa k nim vie dostať program. Môžeš si na to napísať nejaký skript v PHP (najjednoduchší je ten curl), JavaScripte alebo niečom takom. Predpokladám, že si uvedomuješ, že verejne prezentovať cudzie dáta bez dohody s poskytovateľom obsahu je minimálne nemorálne.

Pre spracovanie obsahu na webe som kedysi videl taký nástroj že Yahoo Pipes. Naklikal si si tam spôsob spracovania webovej stránky a vypadol ti z toho napr. prispôsobený RSS kanál. Možno by ti to stačilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru