Avatar uživatele
anonym

Dovolá se člověk na tísňovou linku přes číslo 112 po celé Evropě i mimo EU? Lze volat všude anglicky?

Nestane se mi třeba ve Francii, že mi to zvedne někdo kdo bude mluvit francouzky? Umí všude alespoň anglicky? Češtinu asi všude vzládat nebudou co? Co dělají lidi co neumí žádný jazyk kromě češtiny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2825 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jednotné evropské číslo tísňového volání 112 je zavedeno ve všech členských státech Evropské unie a dále také v Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Norsku, Švýcarsku, Turecku a na Islandu. V Andoře je číslo 112 tísňovou linkou horské služby. Číslo 112 není v Evropě zavedeno v Albánii, Bělorusku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Makedonii, Moldavsku, Rusku a Srbsku.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Jednotn%C3%A9_e­vropsk%C3%A9_%C4­%8D%C3%ADslo_t%C3%AD­s%C5%88ov%C3%A9ho_vol%C3­%A1n%C3%AD

Volajícím v zahraničí je většinou k dispozici anglicky mluvící operátor a jeho kolega hovořící jiným cizím jazykem. Češi volající o pomoc ze zahraničí by češtinu bez dalšího přepojování měli na lince 112 slyšet v Německu blízko hranic s Českem. V Rakousku linka funguje v angličtině, ve Slovinsku je to kromě angličtiny a němčiny ještě italština a maďarština. Pokud návštěvníci ze zahraničí zavolají na číslo 112 v Česku, bude s nimi operátor mluvit anglicky nebo německy. Když se nedomluví ani jedním z těchto jazyků, budou dále přepojeni.
http://www.ces­katelevize.cz/ct24/sve­t/1452609-odpovedi-se-na-lince-112-dockate-do-20-vterin

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek