Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Downgrade z Windows 7 na XP

Microsoft ty pravidla občas s oblibou mění, navíc na jeho českých stránkách jsem našel pouze odkaz na anglický dokument a to si nejsem jist, jestli platí i pro ČR. Takže posbírané poznatky předkládám k posouzení a korekci tady.

1.Původně platilo omezení, že downgrade z Windows 7 bude možný jen do vydání SP1 na Windows 7 nebo max.18 měsíců od uvedení W7 na trh. Toto už údajně neplatí.
2.Downgrade z Windows 7 je možný pouze z Professional a Ultimate Edice.
3.Downgrade z Windows 7 je možný pouze z OEM licence nebo s Volume Licensing smlouvou. Tedy NELZE downgradovat z legalizační sady (GGK) ani z FPP (tzv. retail nebo krabicové) verze.
4.Downgrade na XP je možný pouze na verzi XP Professional (32 nebo 64 bit) nebo TabletPC. NELZE s ním tedy pokrýt rozšířenou XP Home edici.

Předmět Autor Datum
Co chces korigovat? Jedine co je pravda je, ze MS naozaj meni pravidla za behu, takze ak si chces by…
fleg 29.02.2012 10:28
fleg
Bod jedna už neplatí, to by souhlasilo, ale co je špatně na bodu 3 ?
TarasBulba 29.02.2012 10:32
TarasBulba
Neviem, co je na nom zle, ale krabicove verzie sli vzdy downgradovat na XP.
fleg 29.02.2012 10:47
fleg
Vypadá to, že u sedmiček už to neplatí.
TarasBulba 29.02.2012 14:32
TarasBulba
když nepočítáme časově omezené akce při příchodu nových win: downgrade se týká vždy jen profi (buzin…
lední brtník 29.02.2012 10:35
lední brtník
V reálnom živote je vlastne jedno, co píše Micro$oft. Fyzické osoby kúpia hardware s OEM licenciou,…
Joseph 29.02.2012 10:45
Joseph
hlavně, a to je jeden zásadní důvod, W7 ve firemním prostředí jsou noční můra adminů. Je to OS cílen…
touchwood 29.02.2012 11:21
touchwood
Asi bych měl vysvětlit, proč s tím sem lezu. Jeden známý se na mě obrátil, že by chtěl zlegalizovat…
TarasBulba 29.02.2012 11:45
TarasBulba
www.zlegalizuj.cz - ceny snad přijatelné. ale na nový hw už bych to necpal.
lední brtník 29.02.2012 12:18
lední brtník
Pozor autor stránek zlegalizuj.cz má problémi s policií (benjicz.cz je to stejné jak zlegalizuj)! A…
PaleCZ 28.01.2013 14:29
PaleCZ
Několikrát jsem prováděl downgrade Win7 na WinXp a mám k tomu tyto informace: - Win7 Pro a vyšší lze… poslední
Pytlík 28.01.2013 16:33
Pytlík

Co chces korigovat? Jedine co je pravda je, ze MS naozaj meni pravidla za behu, takze ak si chces byt isty tak zavolaj na infolinku a ani to nie je 100% zaruka, ze poskytnute informacie budu spravne.
Co platilo(plati).
Nie
Ano
Nie
Ano

když nepočítáme časově omezené akce při příchodu nových win: downgrade se týká vždy jen profi (buzinec) verzí.

ale zároveň píšeš, že se to nemá týkat krabicových verzí. moc se mi to nezdá, i když to není důležité - většina uživatelů (ale ani prodejců v pc krámech) ji nikdy neuvidí, u nás nepatří mezi nejprodávanější.

praxe je opět živější. xp se už delší dobu nedodávají na trh, vynechám teď skladové legalizační zbytky. jde přitom jen o to, získat coa štítek.
od května 011 koupíš downgrade xp jen tak, že dostaneš win7 profi s win7 product key, a nefunkční návod na downgrade. legalizuješ tak, že to aktivuješ na minulý product key zpřed května '011 - oficiální postup od dealera ms.

V reálnom živote je vlastne jedno, co píše Micro$oft.

Fyzické osoby kúpia hardware s OEM licenciou, iné fyzické osoby, cenovo veľmi citlivé, kúpia hardware bez OS a ukradnú W7 64bit UltimateExtremeSuperPowerMegaTunnig.

Právnické osoby kúpia cokoľvek, co odporučí dodávateľ ich informačného systému, cenu za licenciu neriešia, ide to do nákladov.

Velké firmy fungujú na serveroch,
No.1 je server
No.2 sú aplikácie
a stanice sú vec treťoradá.
Tam sa, ako vidím W7 zatiaľ masovo neobjavuje. XP tam bude určite ešte minimálne 10 rokov.
Firmy nemajú momentálne dôvod upgradovať.
W7 pre biznis nič neprináša, nemá žiadnu funkcionalitu pre firmu potrebnú, ktorú by nemal aj XP a na desing desktopu, sa vo firemnom svete, momentálne mierne kašle.

Penízky sa šetria, budúcnosť je neistá.

hlavně, a to je jeden zásadní důvod, W7 ve firemním prostředí jsou noční můra adminů. Je to OS cílený na domácnosti, nikoli do prostředí AD. Totéž platí o Win2k8 - tolik problémů si nepamatuji ani při přechodu WinNT4 SRV -> Win2k SRV. Je fakt, že některé věci se zlepšily, ale něco je úplně v prdeli...

Asi bych měl vysvětlit, proč s tím sem lezu.
Jeden známý se na mě obrátil, že by chtěl zlegalizovat 2 staré XP instalace, s tím, že na W7 zatím nechce (a ani nemůže) přejít. Myslel jsem, že to nebude problém, ale pak jsem v e-shopu (alza.cz) u GGK verze našel upozornění, že nelze downgradovat. Tak jsem začal hledat. U Microsoftu jsem našel na stránce http://www.microsoft.com/cs-cz/licensing/downgrade /default.aspx odkaz na anglický dokument downgrade_rights.docx z února 2011, kde jsem se dočetl, že nelze downgradovat ani z Win7 FPP. Potom jsem na stejnou informaci narazil třeba i tady http://www.cronax.cz/navody/95-downgradewindows.ht ml v češtině. To mě docela překvapilo, protože by to v podstatě znamenalo, že bez multilicenční smlouvy se to legalizovat nedá. V bohulibém záměru uvést si licenční záležitosti SW do pořádku tedy zbývá jedině nákup nových PC s OEM licencí W7pro/ult, popřípadě nákup licence starých XP, případně Vist, kde to snad z FPP ještě šlo.

Pozor autor stránek zlegalizuj.cz má problémi s policií (benjicz.cz je to stejné jak zlegalizuj)! A tím pádem i naše firma která z těchto stránek nakoupila 4x OS WIN XP. Byli jsme předvoláni jako svědci a tam nám bylo řečeno že se OS máme zbavit. Teď nevim co dál, protože XP se už normálně sehnat nedají...

Několikrát jsem prováděl downgrade Win7 na WinXp a mám k tomu tyto informace:
- Win7 Pro a vyšší lze kdykoliv (a kolikrát libo) downgradovat na WinXP Pro (možná i na vyšší, ale mě zajímaly WinXP Pro). Vlastnictví licenčního klíče na Win7 je samozřejmostí a bude ho zapotřebí.
- je třeba si sehnat jednak instalační médium na příslušná WinXP a jednak libovolný klíč, který ta instalace je ochotna polknout. Nezáleží na legalitě klíče, slouží pouze pro dokončení instalace (kterou bez nějakého klíče nelze udělat).
- po instalaci si zvolíme aktivaci po telefonu, kdy počkáme, až přestane mlít pantem automat a budeme přepojeni na operátora
- operátorovi sdělíme, že se jedná o downgrade a on si vyžádá kód žádosti a licenční klíč zakoupené licence. Po ověření nadiktuje aktivační řetězec
Tento postup mně řekli přímo u Microsoftu, včetně toho libovolného klíče, který by jinak byl nelegální. Tady ale nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru