Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drupal - dotazy

Tak jsem se dostal k dalsimu redakcnimu systemu, po te co jsem zabalil Joomlu, nebot si me neziskala a vzhledem k tomu, ze tu podobnych dotazu moc nebyva, tak myslim, ze bude stacit opet jedno vlakno pro ruzne dotazy (pripadne i ruzne tazatele).

Potreboval bych od nejakeho drupalisty vysvetlit system prirazovani clanku do polozek menu, nacetl jsem neco o modulech taxonomy (nainstalovane taxonomy-menu), ale v praxi nemuzu na ten system prijit.
Budu teda mit menu Clanky, Hardware, Periferie, Multimedia, .... a v Clanky bych chtel zobrazovat vsechny clanky, v Hardware jen clanky o hardware, v Periferie jen clanky o periferiich, ....

V Struktura - Kategorie - Slovnik mam slovnik Clanky (main-menu) a v nem termin Hardware, tim jsem vytvoril ono menu, v obsahu mam vytvoreny clanek Procesor, ted chci ten clanek nejak propojit s tim menu Hardware. Jak? Jdu na to vubec dobre?

(predem dik)

Předmět Autor Datum
Není to k dotazu, ale nevím jestli je rozumné utéct od Joomly k Drupalu. Nikoliv kvůli tomu, že bych…
Redsnake 07.04.2013 16:46
Redsnake
Prisla mi Joomla hrozne zmatena a ten Virtuemart to uplne pohrbil, protoze jsem potreboval zacit del…
RedMaX 07.04.2013 16:56
RedMaX
Asi se hodně věcí odvíjí od toho, nakolik jsi schopný si něco doprogramovat, udělat sám. Údajně je t…
Redsnake 07.04.2013 17:34
Redsnake
Drupal (jadro), je lip naprogramovany. Drupal ceska zakldnna je daleko mensi, nez zakladna Joomly. D…
kurelaa 07.04.2013 17:50
kurelaa
Tak problem vyresen, nebudu ale znacit vyreseno, oni jeste nejake nejasnosti jiste nastanou. Jinak p… poslední
RedMaX 07.04.2013 20:23
RedMaX

Prisla mi Joomla hrozne zmatena a ten Virtuemart to uplne pohrbil, protoze jsem potreboval zacit delat eshop, tak jsem utekl k Prestashopu, ktery me docela nadchnul, takze delam v tom a pro sebe si chci vyzkouset a naucit se v nejakym obecnejsim RS, na druhy pokus jsem teda zvolil Drupal, organizacne mi to zatim prijde povedene, ale ted me teda dostal ten system napojeni clanku na menu, doufam, ze se pres to ale nejak dostanu. :-)

Asi se hodně věcí odvíjí od toho, nakolik jsi schopný si něco doprogramovat, udělat sám. Údajně je to u drupalu víc potřeba, ale to už je takové "jedna paní povídala"...
EDIT: Nechápu teda co Ti na joomle vadilo, ale je fakt, že podobný vztah mám k wordpressu..

Drupal (jadro), je lip naprogramovany. Drupal ceska zakldnna je daleko mensi, nez zakladna Joomly. Drupal zakladna i forum je spis pro geeky. Neradi radi lamam. Drupal je pro vetsinu lidi mnohem hur ovladatelny, nez Joomla. Je nelogicky - coz je mozna proto, ze je delan spis pro DODELEJ SI SAM, proste pro lidi, co umi programovat. Zlepsilo se to sice verzi 7, ale porad je to naprosto nelogicka vec s doecela nestastne zvolenymi slovy u prekladu (napr. uzly atd.). Joomla a WP je pro sirokou verejnost i por lamy jednoducha. Pro Drupal taky nejsou zadny poradny temata a kdyz, tak vse placeno, Ze je Drupal pro sirokou verejnost k nicemu dokazuje i Rockettheme, ktery pro nej prestalo vyrabet temata i doplnky. Proste se jim to nevyplacelo.
Kdo umi delat weby, tak udela dobrej web z Joomly i Drupalu, ale kdo programovat umi, saha casto radsi po Drupalu nebo necem vlastnim (mozna jen vlastni hrdost nedovoluje sahat po Joomle, protoze ta je prece pro lamy:)).

Tak problem vyresen, nebudu ale znacit vyreseno, oni jeste nejake nejasnosti jiste nastanou. Jinak poradili mi na ceskem Drupal foru, mimochodem k tomu komentari tady, na Joomla forech jsem pokladal hodne dotazu a nikdo neporadil nebo nejakemu novemu joudovi co se pousti do Joomly poradit nechtel s vyjimkou ceskeho specializovaneho virtuemart fora, kde jsem rady dostal velmi dobre.

Jinak cele to spociva v tom, ze (Drupal 7) v Struktura - Kategorie je treba vytvorit slovnik - treba Clanek nahazet si do nej terminy Hardware, Periferie, ...
v Struktura - Typy obsahu je treba v Článek kliknout na sprava poli, vytvorit nove pole typu Odkaz na termin, Widget Seznam
a v samotnem clanku Procesor si ze seznamu vybrat Hardware.

Takhle to je jednoduchy. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru