Avatar uživatele
ReHu

Ahoj, zajímalo by mě kdo zavařuje a kdo např.steril. okurky či ovoce raději kupuje? A přibližný věk. Myslím, že současná

generace cca 20 – 30-ti let už moc nezavařuje a že je to spíše doména cca 50 – 60ti letých.
Nebo se mylím?
Doplňuji:
Jen chci doplnit, že třeba okurky nezavařuji, ale např. zelím plněné papriky, či lečo máme raději domácí než kupované 🙂.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: ReHu

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? led, 9 řemesel, anonym, aramah, pekynka, elektrikář před 4980 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

ahoj,moje mamka zavaruje,dela marmelady apod.kazdy rok,to se vzdycy hodi.ja treba ne,protoze v mé domacnosti si na to moc nepotrpime a jsme jen dva,ale zkusila jsem sterilovat houby,kdyz jsem na ne vyrazila a na to,ze to bylo prvne(na houbach i zavarovani)to docela uslo.Je mi 34.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
lilibou

já zavařuji okurky,hrusky,bros­kve atd..vetsinou úroda vlastní nebo nekoho z rodiny..delam si i rybízové marmelády a sirupy..lrtos sem poprve delala sirup z bezinek..a byl dobry..recepty mam po babičce ale nepamatuji si je..to vzdycky obvolavam vsechny kdyz nevim jak dal:)

jo a v zari mi bude 21..
jsem vesnická holka a jsem na to pysná..:)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aramah

Nic takového,když byli děti malé nebylo kdy a teď? Ani náhodou a jsem taky sát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kvikal

Je mi 16 let – k zavařování mě babča nepustí ale k tomu ostatním jsem jim dobrá :) … vymyvám sklenice, sklízím okurky, ochutnávám lák a krájím mrkev. Mamka nezavařuje jen proto, že nás babička zásobuje ale dělá velmi dobré marmelády a bezinkový likér.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

V našem mládí nebylo moc kupovaných konzerv u nás se zavařovalo všechno.Když táta někde sehnal na venkově ovoce, Na prázdninách houby, borůvky,brusinky, blůmy na zbořeništi oběvil staré angrešty.Chodili jsme na procházky v polích bylo pár starých jabloní vezl se jich domu celý pytel, Nakrouhalo zavařilo.Ten štrůdl. Vzpomínám jak to táta otevřel, vyndal na misku, vanilkový cukr a pokapal citronem. Málo kdy na něj něco zbylo. Ta dobrota. Máma dávala kyselé houby do španělských ptáčků.Kapie s vrstvou oleje to v krámně nebylo.Špalíčky rebarbory v zimně na koláč.Papriky ze zelím a feferonkou ta byla také vzácnost.Záleží jaké máte možnosti vůbec sehnat suroviny. Když jsem viděl ve Vidni jak spadé meruňky dávají do popelnice bolelo mi srdce.Když jsem byl malej vzal mi táta na ruku a mohl jsem vybrat nějaký kompot. Byla to tečka u nedělního oběda.Borůvky se šlehačkou.Pohádka mládí.Je to práce, a spousta času. Vařil to po nocích.ale můj táta se u špajzky před návštěvama vždycky chlubil co všechno máme. Už je mi 62 let.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
9 řemesel

Jojo , zavařujeme.Je fakt , že ne vše,ale dost.Jen přidám, že manželčin domácí kečup zblbnul i kuchaře profesionála a nechtěl věřit, dokud jsme ho nevzali do kamenného sklepa.Co mám říkat,přežil,uvěřil a jezdí k nám na houby. 57 a 56 letí. Kurňa, zase slovní hříčka, brrr…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

Jsem dalo by se říci sídlištní odchovanec a proto jediné co zavařujeme jsou okurky a to ještě je pět kilo. Ale recept máme vnikající a žádné kupované se našim nevyrovnají. Jinak pokud nemáte přístup k surovinám a měl by jste vše kupovat pak se vám to zbytečně prodraží.
je mi 60 let.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek