Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva HD s odlišnými systémy a nespustí se ani počítač, jak mám postupovat ???

Čau,

V domácnosti jsme měli dva počítače. Jeden se mi rozbil a nechal jsem si z něj harddisk, kde mám své vzádná data. Na rozbitém počítači byl v HD systém Windows XP Professional a tak mě napadlo, že HD z rozbitého počítače přepojím na druhý, kde je systém Windows XP Home Edition. Klasicky jsem ho připojil, dal jsem mu umístění slave a po spuštění počítače začal dělat divné zvuky. Poté se nepřipojili ani Windows počítače. Není třeba problém, že když má počítač dva HD s odlišnými systémy a nedokáže je rozlišit i když je jeden master a druhý slave ? Pls, řekněte, co mám dělat. ???

Předmět Autor Datum
Co to bylo za zvuky?
Wikan 03.03.2012 17:16
Wikan
Co si máme představit pod " jeden se mi rozbil" ? Jestli HDD chrastí ( je to určitě zvuk z HDD?), ta…
nononot 03.03.2012 17:30
nononot
Ono záleží na tom, jaký výrobce je ten originál systémový disk a kam je zapojený. Jedna možnost je -…
jirka44 03.03.2012 17:41
jirka44
V prvom rade sa pozri do BIOSu, ako mas tie disky zapojene a ci ich vobec vidno. poslední
blue5 03.03.2012 17:45
blue5

Ono záleží na tom, jaký výrobce je ten originál systémový disk a kam je zapojený.
Jedna možnost je - systémový disk je na první kšandě (IDE 0) jako Master a CD/DVD mechanika je na druhé kšandě (IDE 1) taky jako Master.
Druhá možnost je - systémový disk je na první kšandě (IDE 0) jako Master a CD/DVD mechanika je na té samé kšandě jako Slave.
Třetí možnost je - systémový disk má na výběr z možností Master (se zapojeným jiným Slave diskem) a Master only (je na kšandě sám).

Takže napiš jak to bylo zapojené původně,. když to fungovalo a zkusíme něco vymyslet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru