Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva PC na jeden monitor

Dva PC na jeden monitor - v souvislosti s přechodem na nový OS jsem si koupil nový PC, protože na tom stávájícím PC s XP mám jeden starý prográmek, kterého se nechci zbavit a který na osmičkách nejede.Dá se to vyřešit tím, že bych oba PC zapojil do jednoho monitoru? Mám tam dva konektory jeden dsub a jeden dvi, čili si to představuji tak, že jeden PC zapojím do dsub a druhej do dvi a na monitoru si přepínačem přepnu vstupy. A v souvislosti s tím mám druhej dotaz, lze tzo vymyslet tak, že by oba PC běžely zároveň bez toho, že bych musel vypínat(přepínat) výstupy, pouze bych zminimalizoval jeden PC a zmaximalizoval druhej (podobně jako v počítačích minimalizujete a maximalizujete různý stránky, na kterých jste)? Děkuji.

Předmět Autor Datum
1) Má-li monitor dva vstupy, většinou je mezi nimi možno snadno přepínat. 1a) Takto snadno bez další…
JR_Ewing 13.05.2014 10:04
JR_Ewing
ad 1)díky, ad 1a klávesku a myš bych vyřešil koupí druhé myši, klávesnici bych přepojoval přes prodl…
KW 13.05.2014 10:34
KW
Víš jistě, že je jednodušší doma mít 2 počítače, dvě myši, prodlužku a já nevím co všechno ještě, ne…
Mayhem 13.05.2014 10:41
Mayhem
Jak píše kolega. VirtualBox, do něj nainstalovat FreeDos, MSDos, nebo Windows XP (je-li licence) a p…
JR_Ewing 13.05.2014 10:44
JR_Ewing
Vše mám legál a díky za návrhy - podrobně tedy popíšu svůj problém s tím prográmkem - v dosavadním X…
KW 13.05.2014 12:17
KW
Pracuje ten program pouze s lokálními daty, připojuje se někam, nebo využivá nějaké porty (hardware)…
JR_Ewing 13.05.2014 12:23
JR_Ewing
Kup si KVM přepínač. (Pokud máš USB klávesku nebo/a myš, najdi si jiný typ, který umí USB).
jirka44 13.05.2014 10:53
jirka44
Vracím se k původní myšlence. Má smysl kupovat přepínač za 800, když stačí nainstalovat třeba virtua…
Mayhem 13.05.2014 10:55
Mayhem
Úplně souhlasím.
JR_Ewing 13.05.2014 11:02
JR_Ewing
Záleží na okolnostech. Některé situace Virtual Box prostě neřeší. Třeba když mi na tom druhém stroji…
jirka44 13.05.2014 11:32
jirka44
Já bych vám ten program klidně přepúoslal, ale mám obavy z autorskejch práv, prostě XP (prý) v sobě…
KW 13.05.2014 12:32
KW
dosovský střeva a osmičky je nemají no a proto bych použil ten KVM switch.
jirka44 13.05.2014 13:14
jirka44
Prvně vyzkoušej zprovoznění v tý virtuální mašině (Virtualbox). Když to nepůjde, pořiď si switch.
MachR55 14.05.2014 07:36
MachR55
Moc děkuji za odpovědi a zeptám se ještě možná hloupě - pokud teda vytvořím virtualbox, lez do něj n…
KW 18.05.2014 23:12
KW
každý av běží na jiném "stroji". v těch xp bude antivir zbytečný, jestli nepolezou na net. a norton…
lední brtník 19.05.2014 08:35
lední brtník
Díky a co to zkopírování, jak jsem psal v úvodu? :-) poslední
KW 19.05.2014 17:41
KW

1) Má-li monitor dva vstupy, většinou je mezi nimi možno snadno přepínat.
1a) Takto snadno bez dalšího zařízení ovšem nelze přepínat ovládání, tedy klávesnici a myš.

2) I to je možné, zpravidla se na jednom počítači vytvoří vzdálené spojení na ten druhý (VNC, RemoteDesktop, NoMachine atd.)
2a) Není ale trošku hloupost, kvůli jednomu prográmku nechávat stále běžet dva počítače? Ten jeden zapnu, pouze pokud ten program chci využívat, případně vytvořím virtuální operační systém (na tom novém počítači), kde ten program nainstaluju a budu takto provozovat.

ad 1)díky, ad 1a klávesku a myš bych vyřešil koupí druhé myši, klávesnici bych přepojoval přes prodlužku k druhému PC a přepojoval bych konektory, toto se neděje stokrát denně, takže nemám strach z nějakého "ošoupání" kontaktů, ad 2a - ten prográmek je ještě ve starém dosovském foxu a na osmičkách nejede (tedy jede, ale je potřeba jisté úpravy, na kterou nemám mozek a i přes tuto úpravu nelze (maxi)minimalizovat. Ten prográmek je vytvořen jedním nadšencem, je do něj možno vstupovat, přidávat údaje, filtrovat (sice omezeně - daň starší době)... Oba PC by nejely (to jsem se zeptal jen na možnost, pro mně není problém pracoavt bud na jednom PC s netem nebo na druhém bez netového připojení), jel by jen jeden a ten prográmek je pro mne životně důležitej kvůli mému koníčku (nejedná se o PC hru, ale kdysi ho kdosi vytvořil a je fakt bezvadne - šetří mi monoho práce). Díky za odpověd, takže při nejbližší návštěvě města koupím usb prodlužku samec/samice a dvi šnůru. Dvě myši mi na stole nevadí, ale dvě klávesnice už ano. Já totiž potřebuji stůl i k psaní, a ne k tomu, abych si připadal jako v TVstudiu :-) Díky džejáre :beer: na tvoje zdraví :-)

Jak píše kolega. VirtualBox, do něj nainstalovat FreeDos, MSDos, nebo Windows XP (je-li licence) a pustit prográmek. Ten virtální počítač nemá s Win8 moc společného, prostě si v něm běží nainstalovaný operační systém svým životem (když ho pustíš). Výhodou je, že není nutné mít dvě fyzické krabice.

Vše mám legál a díky za návrhy - podrobně tedy popíšu svůj problém s tím prográmkem - v dosavadním XP jsem v tím prográímku udělal určitou práci, pak jsem ho moneátlně nepotřeboval, tak jsem ho zminimalizoval na lištu, pak jsem zas něco potřeboval, tudíž jsem ho z dolní lišty vyvolal a pracoval jsem s ním. Tohlůe ale - podle přítele, který na PC dělá projekty domů profi - nejde, prostě zadám dotaz, program mi odpoví a při dalším dotazu ten program musím vyponout zapnout, obnovit filtry atd, prostě strašně moc kliknání a klikání, než se dovím "kolik je jedna a jedna". Jsem rád za každej názor, kdybych měl oželet nějaký hry, klidně to udělám, ale za tenhle prográmek dám ruku do ohně... :-)

Já bych vám ten program klidně přepúoslal, ale mám obavy z autorskejch práv, prostě XP (prý) v sobě mají ještě dosovský střeva a osmičky je nemají, takže je potřeba "nějakou" úpravu )kámoš z kropužklu neví, protože u toho nebyl, když mu to synátor upravoval) a tewnhle ten program prostě ta dosovská střeva potřebuje...

Moc děkuji za odpovědi a zeptám se ještě možná hloupě - pokud teda vytvořím virtualbox, lez do něj normálně zkopírovat data ze starého hdd včetně instalovaných legál xpček bez nutnosti jakékoliv instalace? Mám tam pár programů, které bych tak nemusel instalovat do nových osmiček - pokud by to takhle šlo, budu rád :-) a ještě jeden dotaz - v ceně nového pc je antivir norton internet security, na starém mám ale free avast, budou tyhle dva antiviry spolu kamarádit nebo si holt budu muset vybrat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru