Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva routery v síti

Dobrý den, prosím, potřeboval bych radu ohledně toho, co použít, jestli switch nebo jestli router. Momentálně mám síť, kterou potřebuju částečně zachovat: Mám do AP přivedenou anténu a odsud mám jeden Lan kabel, který vede ke me do bytu do routeru a druhý kabel vede k bratrovi do routeru a odsud máme kazdý svou sit, Ted budu mít rychlejší net a potrebuju zachovat ty dva routery u me a u brachy. Příjem bude přes tuto anténu airmax , ze které už leze Lan kabel s IP a já nevím, jak to rozhodit na oba ty routery, aby fungovaly současně, jestli bude stačit SWITCH nebo potřebuju třetí router, do kterého přivedu Lan z antény a kabelama to rozvedu do těch dvou routeru.
Mockrát děkuju

Předmět Autor Datum
Podla spravnosti by si tam nemal mat ziaden router. Teda na routroch by si si mal zadat pevne IP adr… poslední
fleg 16.06.2013 09:05
fleg

Podla spravnosti by si tam nemal mat ziaden router. Teda na routroch by si si mal zadat pevne IP adresy a vypnut na nich dhcp server. DHCP tam uz totizto jedno budes mat od jubiki zariadenia.
V pripade, ze jubiki patri ISP a ty sa chces oddelit od jeho zariadenia by som pouzil jeden router ako natujuci router a druhy nechal v bridge mode, cize vypnute dhcp.
Treti router nepotrebujes, naozaj by ti stacil switch, aj ked pokial je moznosr prepojit existujuce routre kablom nepotrebujes ani ten.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru