Avatar uživatele
Illines

Ahoj,jak by jste travili vanocni cas a Novy rok v osameni?

Prvni vanoce a Novy rok po 58letech mam byt sama.Jak se s tim vyporadat,netu­sim.Mate radu?Dik

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 13Pro koho je otázka zajímavá? ten který je, annas, mosoj, manon, aramah, iceT, johana 56, Bublinnka, Deli, Damiana, briketka10, anonym, zzzzz před 4199 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
manon

Být v takové situaci, asi bych se snažila ty dny nijak nevypichovat z normálu, nepřiznat jim žádný mimořádný význam. Dnes je dnes a zítra bude zítra… věnovala bych se běžným věcem.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
radce

Já – jako už posledních asi deset let – v klidu a pohodě, bez stresů…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

já přišla během roku o maminku a tetu a zůstali jsme 3 se sestrou a synovcem, tomu je 20 roků ten svátky moc neprožívá jen se těší na dárky a penízky..
na Silvestra se vypaří a my dvě si dáme sklenku vína a pustíme si hudbu
je to den, jako každý jiný a když přijede kamarádka tím líp, bydlím na vesnici a nějaké malé ohňostrojíčky tu jsou..o půlnoci vycházíme ven vítat Nový rok se sousedy..
Doplňuji:
ještě s náma budou ty chlupatý potvůrky, minulý rok se docela
snesli jen se honili po celým bytě, ale kocour vyhrál, ségra měla
strach, aby neshodil stromek a on pak stejně usnul u ní v posteli..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Záleželo by zda osamění je krátkodobé nebo trvalé.Na Vánoce bych zvolil nějaký výlet do přírody,kde bych si vyčistil hlavu a posléze doma udělal pohodlí a večeři.Na Silvestra bych pokud jste společenský člověk a chybí Vám lidé zvolil nějaké posezení s dobrými známými někde v restauraci.Já osobně nejsem nakloněn nějakým oslavám na povel a tak bych raději zůstal doma,pustil si muziku,vzpomínal na přátele a relaxoval.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Jak píše ten který je a manon.
Záleží na tom, jestli se jedná o nahodilou situaci (nebo budeš sama i nadále). Tyhle svátky jsou velká zátěž na psychiku – hlavně pro ty, kteří je byli celí život zvyklí nějak oslavovat a najednou nastala změna. Nemusíš na ně rezignovat – pokud nechceš. Myslím, že stačí vypadnout z mista, kde jsi byla zvyklá tradičně slavit. Pokud nemůžeš jet s nějakou kamarádkou, klidně si to užij sama. Nějaký pěkný Wellnes pobyt, v hotelu sama nebudeš, navíc se o tebe postarají dokonale, k tomu ještě nějaká ta masáž, zábava a na starosti s rozjímáním a lítostí nad tím, že jsi zůstala jako kůl v plotě (trochu) zapomeneš. Navíc se nabiješ energií a po všem tom pěstění se budeš vypadat lépe. A to na náladě docela přidá:-)
Nebo lze svátky zazdít – jak ti radí manon. Ale to půjde dost těžko – protože ta všudypřítomná vánoční atmosféra už člověka deptá teď – a co teprve někoho, kdo si ji byl zvyklý celý život užívat.
Je to pár dní – zkus si je užít poprvé úplně jinak. Udělej něco, co by tě předtím ani nenapadlo, moc se k tradičním svátkům nehodí, ale ty z toho budeš mít radost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Já je trávím skoro 20 let sám. Příjde mi to trochu líto. Mám dvě dcery a někdy nejsou schopné ani zatelefonovat, nebo poslat mail. Tak si napeču nějaké cukroví osmažím kapra a udělám bramborový salát.Ozdobím si stůl. Ve váze mívám ozdobené chvojí.Misku z bonbony. Chvíli koukám na telku nebo si čtu.Uvařím si kafe a chroupám cukroví.A takhle svátky přežiju. Jde vyrazit někam na hory do hotelu. párkrát jsem to zkusil nebylo to špatné.Přeji krásné svátky Taťka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

vyprdnout se na to,co dela vetsina a v dobe,kdy jsou vsichni u stromku a preziraji se,jit ven.uvidis,kolik osamelych lidicek potkas.nebo napis me,ja vanoce neslavim,budu zde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Zavedla bych si to jako elektrikář, s kaprem, salátem, ozdobenou větvičkou. Myslela bych na ty, které mám ráda, ty, kteří tu už s námi nejsou. Pustila bych si koledy -a přiznám, plakala bych. Taky bych se asi šla později večer projít, dívala se po rozsvícených stromečcích, donesla něco na zub toulavým kočičkám…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
johana 56

Tradiční vánoční svícen na stole,salát s kaprem,pár vanilkových rohlíčků a jiných oblíbených pamlsků.Staré koledy zlepší náladu.Podvečerní procházka spojená s návštěvou hřbitova (pro mne kupodivu uklidňující).
Silvestra v našem městě slaví již pár let spousta lidí na náměstí,takže pokud je moc ouvej,vyrazím do ulic za společností.

před 4198 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Těší mne, že odpovědi jsou tak bohatě ohodnoceny. Znamená to, že trávit Vánoce v osamění není nic výjimečného. Já za posledních 20 let vyzkoušela všechno možné, dokonce zpočátku mi pomáhala láhev něčeho otupujícího, ale nakonec se jako nejlepší ukazuje prostě Vánoce a Silvestra zrušit. Dá to trochu práce, ale zřejmě to tak dělají i jiní – prostě den jako každý jiný, jen vylepšený něčím příjemným. Hlavně se nepokoušet vzpomínat na to, co bylo dřív, na to je jindy času dost. 🙂

před 4199 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Illines

Dekuji vsem,za pekne porozumeni a napady,pujdu do prirody a tam asi nikde nebudu sama.To je fakt,udelat neco co jsem jeste nevyzkousela.

před 4198 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek