Avatar uživatele
bolak

Dá se do audio výstupu, který je popsán jako „DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)“ nějakým způsobem připojit reproduktory?

Kepler: ten už mám objednanej, tohle mě spíš zajímalo jako náhradní varianta, protože jsem měl doteď připojené repráky normálně do TV výstupu pro sluchátka, ale nedávno to začalo blbnout a zvuk přestal běžet (nebo teda běží, ale musí se televize asi 20× zapnout a vypnout, což docela zdržuje 🙂, zajímavý je že když ty externí repráky odpojím, tak zvuk z televize „normálně“ funguje. Ale ty TV repráky jsou prostě slabý, zjistil jsem to hned po nákupu, ale nechtělo se mi televizi za 20.000 posílat přes celou republiku na reklamaci kvůli něčemu co jde vyřešit nákupem repráků za 150,– , tak teď asi mám, co jsem si zasloužil 🙂 Prostě SAMSUNG, no..

(tento příspěvek obsahoval product placement)

Upravil/a: bolak

Zajímavá 0 před 2733 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ne, musí se napojit do zesilovače s optickým vstupem a tam teprve napíchnout repro. Pokud zesilovač optický vstup nemá, musí se použít převodník, ale to je dost drahé řešení. Nejlepší je využít sluchátkový výstup (jack) a píchnout je do audio vstupů zesilovače (kabel jack – 2× cinch).

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Jestli nejde televize zapnout s připojenými repráky, je tam něco vadného. Může to být zemní smyčka, zavlečené napětí na anténě, vadná izolace, rozměrově nevyhovující jack. Na dálku bez měření to nejde určit. Nejspíš to půjde obejít optickým výstupem bez galvanického spojení, vada se tím ale neodstraní. Doporučuju vyzkoušet jiné bedny, spíš ale zavolat technika.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jana5678

Nedávno jsem měla problém s reproduktory a auto hifi připojením, které mě poslední dobou zlobilo. Proto jsem si koupila zde https://www.2din­.cz/ kabely pro autohifi i nové reproduktory s adaptéry, které mi nainstaloval můj známý automechanik. Podle mě je nejlepší koupit celý komplet kabelů s adaptérem úplně nové, aby vše fungovalo, jak má.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

Hlada: ono to jde, ale musí se televize asi 20× zapnout a vypnout, pak se zvuk normálně rozběhne, a nebo se možná musí prostě počkat nějakou dobu..

technika asi volat nebudu, to si spíš koupím nějakou novou, až se tahle kompletně odrovná, protože tahle už je stará skoro 10 let, v dnešní době by se prodala tak za 2.000, a jestli by oprava stála víc jak tisícovku, tak už to asi nemá cenu.. navíc tahle stařena žere asi 150W, to když si koupím ty dnešní 40W, tak se mi nová televize, když vydrží aspoň pár let, snad ještě vyplatí víc..

před 2733 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek