Avatar uživatele
hajuška

Dá se nějak odvolat k ústní mat. a nechat se přezkoušet aniž bych musela jít v září?MOJE ZKOUŠKA BYLA POMSTOU UČITELKY

Odvolání k maturitě

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, chudst, Džuls před 4707 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Požádat o přezkoušení je jako sázka do loterie. Musíte počítat s tím, že přezkoušení může být mnohem náročnější … členové komise se mohou ptát imnohem šířeji. U maturity nerozhoduje o výsledku známky vyučující sám, ale jsou tam nejméně dva další členové – přísedící a předseda či místopředseda.

Ale napsat žádost o přezkoušení či stížnost můžete podat, ale …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Valky

To netuším, ale přeji hodně štěstí, já si u maturity zažila totéž, učitel mě nenáviděl, ale naštěstí jsme měli hodnou komisařku a ta ho nenechala, aby mě nechal rupnout, nakonec mi dal 4 a ještě se mi vysmíval.. ;) Je to hodně nepříjemná věc… Ale zeptej se ve škole na vedení, jestli to půjde… Držím palce, ať tu babu pokoříš!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Andělé

Tak s tím nemám zkušenosti,také jsem letos maturovala z ústních,ale všichni se k nám chovali mile,přátelsky,do­konce jsme se i nasmáli.Je smutné takovéto zakončení maturity.Pokud Vaše učitelka využila svého postavení a skutečně se Vám pomstila,myslím,že bude těžké jí to dokázat.Určitě by se bránila tím,že zbylá komise s výrokem souhlasila.Já bych to nedělala,ale na druhou stranu,jestli to tak skutečně cítíte,obrnte se trpělivostí a velkou odvahou,protože začnete boj s větrnnými mlýny.Přeji Vám,at to dopadne co nejlépe.HODNĚ ŠTĚSTÍ!:-)
Ještě bych chtěla dodat,že jsem sama poznala,že maturita není jen o našprtání se matur.otázek,ale o skutečném pochopení.Tím vůbec nechci říct,že jste s tím možná měla problém,ale že když bude kdokoliv z komise chtít,nevyjímaje Vaší pomstychtivé učitelky,položí Vám takovou tu přezkušující "logickou"otáz­ku.A přitom velkém napětí a nervozitě…zvaž­te,jestli si zbytečně nepřitížíte.Držím Vám pěsti:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chudst

Zeptej se na vedeni, ale v pripade, ze zkouska uz probehla, musite formalne pozadat o prezkouseni, coz bude si myslim az v zari.

A ze byla pomstou ucitelky – u maturity jsou minimalne ctyri lide. Ucitel sam ma sice velkou pravomoc (resp. velkou vahu slova), ale ostatni ho musi usmernit. Zamyslete se, jestli to byla skutecne jen a pouze pomsta profesorky nebo ne. Ptala se na veci, ktere jste mela vedet? Asi ano, jinak by mela zasahnout komise.

Ale kazdopadne se optejte na tom vedeni skoly, co je potreba k tomu, ze si chcete zopakovat zkousku a uvedte podminku, ze chcete jinou profesorku. (Coz nevim, jestli jde, ale snad ano.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Džuls

Mne sa niečo podobné stalo minulý rok, keď som maturovala z praxe. Nebola som spokojná s majsterkou, tak som si vybavila súkromnú prax, a vždy som bola na konci roka preskúšaná hlavnou majsterkou. Na maturite ma však mala v skupine moja ,,obľúbená" majsterka a sfúkla ma jak sviečku. Čo ona vtedy povedala, to sa všetci divili. Štyri roky samé jednotky a počas maturity mi dala 3. Bola som strašné sklamaná, ale hlavne znechutená, pretože dievčatá, ktoré celé roky nič nerobili a prechádzali len tak-tak dostali jednotky.Ten pocit krivdy citím ešte aj dnes. Každopádne Ti držím palce a dúfam, že sa ti podarí odvolať. Je veľmi nepríjemné a smutné, keď ani profesori a učitelia nedokážu byť objektívni…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek