Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "no signal" "check cable connection"

Zdravim,

Po roce používání nového počítače se objevil problém pravďepodobně s grafickou kartou. Počítač jsem si nechal sestavit v Czech Computer, z komponentů které jsem si vybral a po celý rok sem s ním neměl problém. Ale jednou jsem odešel z domu a nechal počítač zaplej, když jsem přišel zpět, počítač nereagoval. Na obrazovce pouze CHECK CABLE CONNECTION, což monitor píše běžně cca po hodině nečinosti. Ale vždy se probere. Zkusil sem reset, ale počítač zapískal a nic se nedělo. Tak jsem zkusil vypnout a zapnout, při nabíhání do systému opět zásek se stejnou hláškou na monitoru. Nouzový režim fungoval normálně.
Jelikož jsou komponenty v záruce, jel jsem s PC na reklamaci. Technik zapnul počítač a všechno naběhlo v pořádku.. Když jsem mu vysvětlil co se dělo, řekl že to pravděpodobně bude GK, což byl i můj úsudek. ikdyž bylo všechno ok, stejně sem tam kartu nechal, pro přílad.
Po měsíci se mi ozvali že je karta "opravená" Mezitím jsem si u CZC zapůjčil kartu jinou "MSI GeForce GT 630" se kterou bylo vše v pořádku.
po necelém týdnu používání opravené karty se opět objevil problém. Náhodně, při jakékoliv činosti freeze se stejnou hláškou, jediná vyjímka byla hraní her, To mů vubec nevadilo. Zjistil jsem že když se to stane, větráky GK se buď rozjedou na max rychlost, nebo naopak úplně vypnou. Počítač vždy běží dál, jen nereaguje.

Sestava

AMD Phenom II X4 955 BE
RAM Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1333
Gigabyte GTX 560 OC
Corsair CX500 V2 500W
HDD WD Caviar 500 MB
MB Gigabyte 870A-USB3

Zkoušel jsem kabely k monitoru, testovat ramky, testovat disk. dokonce jsem zkoušel instaloval celej systém odznova s několika verzemi ovladačů pro GK včetě těch na CD přibaleném u grafiky. Kontroloval jsem "spoje" na GK, přišli mě všechny čisté, vpořádku a sedí na místě jak má.(?)
Napadá mě Zákl. deska nebo zdroj, vzhledem k tomu že graf karta používá příd. napíjení.
Prosím o radu, nemám jak se znova dostat do reklamačního centra s celou krabicí a nevím jestli by případně celej počítač vzali. Děkuji za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Může to být cokoli, ale první co bych udělal, je upgrade BIOSu na aktuální verzi. Když to nepomůže,…
touchwood 23.09.2012 11:48
touchwood
Děkuju za odpověď. Po update Biosu žádná změna. Kdybych po vás chtěl aby ste se přiklonil k jedné z… poslední
Mickguellito 23.09.2012 18:52
Mickguellito

Může to být cokoli, ale první co bych udělal, je upgrade BIOSu na aktuální verzi. Když to nepomůže, bude to pravděpodobně něco z trojice deska-zdroj-grafika. S ohledem na nekvalitního výrobce grafiky a desky bych to tipoval na jednoho z nich. (Gigabyte už dávno nejede na kvalitu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru