Avatar uživatele
VampGirl

Dá se nějakými prášky (nebo jinými přípravky) omezit nebo oddálit menstruace?

Potřebovala bych poradit. Mám hodně silnou menstruaci a docela mi vadí. Taky během menstruace trpím dost silnými bolestmi, při kterých jenom ležím na gauči a čekám až mi zabere přášek… Jsem hodně aktivní ve sportu, výletech, často cestuju a tyhle problémy mě dost omezují. Hodilo by se mi, kdybych mohla menstruaci nějakými léky ,,přesunout" na jiný termín, tak, abych měla pohodovou dovolenou nebo další akce. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby šlo menstruaci nějak zmírnit, aby nebyla tak silná. O nějakých lécích na tyto potíže jsem slyšela, ale na každou ženu prý působí jinak. Nebo je nějaká možnost, že se má menstuace ještě upraví (zmírní) když mi je 17? Děkuju za rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? panenka, BEAES, anonym před 4812 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

nejlepší bude zajít si ke svému gynekologovi,ten bude přesně vědět jak vám pomoct,léky na oddálení,i zmírnění menstruace jsou,ale jen na předpis

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Luciefie

Pokud máš problémovou mentruaci doporučila bych ti hormonální antikoncepci, která ti menstruaci zmírní a také si ji můžeš libovolně posouvat, oddalovat, popřípadně ji mít jenom 4× do roka :) Jestli nechceš užívat HA potom existují tabletky, jejímž užíváním menstruaci o týden nebo dva posuneš… Obojí ti předepíše tvůj gynekolog…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Léky k odsunutí periody existují, ale určitě nejsou určeny k pravidelnému nebo častému posouvání. Spíše k výjimečnému, prostě sem tam, když to jinak nejde.
Není to ideální.
A HA je dobrá, ale také má některé vedlejší účinky a tak záleží na tobě, čemu dáš přednost. Jestli vlastnímu zdraví nebo pohodlí a zážitkům na výletě.
Co se týče gynekologie, záleží, jakého máš lékaře/ku. Některá to neřeší a předepisuje skoro všem stejný přípravek, jiná posuzuje indivindy a poradí a řekne výhody i nevýhody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MacaM

Řešením je HAK, pokud nemáš zdr.potíže, které by užívání antikoncepce bránily. Navštiv gynekologa, on doporučí.
Na úpravu délky, intenzity a proti bolestem mě osobně pomáhají bylinné produkty. Dodávají mnoho vitamínů, omega 3NMK, a další látky z bylin, pročišťují cévy, regulují hmotnost, upravují krevní tlak, cholesterol a mnoho dalšího.
Na uvedeném webu můžeš zaslat dotaz.

Zdroj: www.okg-fit.ct/zdravis­laskou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek