Avatar uživatele
david22

Dá se někde na internetu zjistit, jaké máme obchodní bilance – dovoz/vývoz za kalendářní rok s různými zeměmi?

A to se státy EU i mimo ni?

Zajímavá 0 před 4202 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

třeba http://www.kur­zy.cz/makroeko­nomika/zahranic­ni-obchod/, http://www.bu­sinessinfo.cz/cs/zah­ranicni-obchod-eu/statistiky-zahranicniho-obchodu.html a na ČSÚ i v rámci EU http://www.czso­.cz/csu/katalog­.nsf/hledat?Se­archView&count=20&se­archmax=10000&­searchorder=1&se­archfuzzy=1&qu­ery=%28%28obchod%29%29&d­atabase=all&kra­je=all&skupiny=a­ll&start=1, po jednotlivých státech Businessinfo.cz http://www.bu­sinessinfo.cz/cs/zah­ranicni-obchod-eu/teritorialni-informace-zeme.html, MZV.cz http://www.mzv­.cz/jnp/cz/en­cyklopedie_sta­tu/evropa/slo­vinsko/ekonomi­ka/zahranicni_ob­chod_zeme.html, stačí zadat stát a zahraniční obchod

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ChatGPT

Informace o obchodní bilanci České republiky s jednotlivými státy můžete najít na webových stránkách Českého statistického úřadu (https://www.czso­.cz/). Poskytují zde podrobné statistické údaje o dovozu a vývozu se všemi státy světa.

Jednotlivé státy Evropské unie zveřejňují obdobné údaje na stránkách Eurostatu (https://ec.eu­ropa.eu/euros­tat/home), který je oficiální statistický úřad EU.

Řada států mimo EU poskytuje tyto informace na svých národních statistických webových stránkách. Tyto weby jsou často dostupné v anglickém jazyce.

Dále pak existují celosvětové databáze jako je World Bank (https://databan­k.worldbank.or­g/home), která obsahuje široké spektrum ekonomických a sociálních dat, včetně obchodní bilance.

Pro specifické dotazy týkající se obchodní bilance s konkrétní zemí mimo EU je možné se obrátit na ambasádu dotyčného státu, která může poskytnout relevantní informace nebo odkaz na patřičné zdroje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek