Avatar uživatele
sisinec123

Dá se pomocí nějakých „antén“ dostat signál do míst, kde není?

Máme se stěhovat, ale bohužel na tom místě není žádný signál… Nikde. Dá se to nějakým způsobem vyřešit? Myslím tím mobilní signál. Televize tam normálně funguje, ale mobilem se volat nedá. Pouze pevnou linkou.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Kepler před 2950 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Všechno se dá technicky řešit. Neni jasné o jaký signál se ti jedná, ale technicky řešitelná situace to je. Problémem může být jen cena a tvoje finanční možnosti.
Řešit přenos telefonního signálu by bylo značně problematické a nad tvoje finanční možnosti. Informuj se u svého operátora /popřípadě i u jiných/, kdy bude v dané lokalitě zajištěn signál. Rádi ti odpoví.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Asi ti jde televizní signál. Běžně se to řeší pasivním převaděčem: na kopci, nebo budově, která stíní, se umístí anténa otočená na vysílač, v tomtéž místě se k ní připojí stejná anténa namířená na místo příjmu. A opět stejnou anténu použijeme jako přijímač. Toto řešení se dá ale použít omezeně podle síly původního signálu a vzdálenosti. Doporučoval bych to raději řešit satelitním příjmem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Mobil lze řešit pouze externí anténou s velký ziskem. Umístěnou někde ve výšce , třeba na střeše. Někdy ani to nemusí stačit. Záleží na terénu ve směru na mobilní buňku. Vyzkoušej i ostatní operátory, třeba tam některý operátor signál mít bude. To by ovšem samozřejmě znamenalo přechod k onomu operátorovi.
Jestli ti funguje nouzové volání, nějaký signál tam bude i bez externí antény.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Kepler – až toto provedení uvidíš někde fungovat , dej mně vědět. Pojedu se na to podívat.

před 2949 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Neviděl jsem to, ale mám to z odborné literatury (M. Český: Příjem rozhlasu a televize). Ale je to už starší kniha a toto řešení se asi v praxi příliš neosvědčilo a dnes se už moc nepoužívá. Teoretický základ je ale správný, jak známo antény Yagi fungují i jako vysílače. Půlku toho co přijme současně vyzáří. Prostuduj si to.

před 2949 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek