Avatar uživatele
zjentek

Dá se s jistotou tvrdit, že do r. 2040 počítače nebudou vyjadřovat emoce?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2744 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

Počítače a lidi…hhh…my si tady hrajeme na pány zeměkoule, ale možná že v roce 2040 budou vypínat oni nás..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Teoreticky – svoje strojové emócie – nie
Transformovať ľudské emócie na danú situáciu na základe prijatých vnemov pomocou čidiel a ich analýzy – ano, ale nečakajte, že váš počítať bude roniť slzy, ak od neho odídete.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Určitě ano, to je lidská specialita a pár dalších živočichů. Je to iracionální chování a to stroje neumí. Vyjadřovat emoce možná budou, ale bude to jen výsledek naprogramovaného SW, ne výsledek vlastního myšlení – nemyšlení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… vyjadřují je již dnes, aspoň ten můj, když se mu něco nelíbí, dá to vědět – ale pochybuju, že je cítí, a budou cítit …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ferdysek

Již nyní existují programy které vyjadřují emoce. Samozřejmě jde pouze o simulace ale dávají najevo že jsou naštvaní 😁 Pokud jde o „prožívání“ emocí počítačem tak záleží na tom jakého pokroku se podaří dosáhnout v matematice, psychlogii, neurologii a fyzice. obzvláště pokrok ve fyzice který by umožnil konstrukci nového a výkonějšího typu procesoru (např. kvantového nebo světelného případně elektrického supravodivého) osobně považuji za nejpodstatnější. Za 24 let se to může snadno stát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Emoce jsou kromě jiného přemýšlení, počítač bude vždy vycházet jen z toho, co do něj vložíte a už vůbec ne, aby sám něco vytvořil nezávisle na tom, co bylo do něj vloženo. Při samostatných vyjadřování emocí by si musel počítač uvědomovat sám sebe, a toho budou ještě dlouhou dobu schopni jen živé organismy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet