Avatar uživatele
Martˇasek

Ahoj..:)..Potrebuju poradit.Nedavno jsem si vzala z utulku psa a on se ode mne nehne ani na krok..:(…

Nemuzu ho nechat v pokoji ani na 5 minut samotneho,protoze zacne knucet,skrabat na dvere…Knuci dokonce,i kdyz s nim v pokoji nekdo je(bracha,mam­ka…)…Vubec nvm co mam delat,protoze pristi tyden uz budu zase chodit do skoly a mam strach ,ze se doma uknuci…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Wang, WeJuNkA117 před 4530 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ale neukňučí, po čse si zvykne, taky mu nic jiného nezbyde. Zkrátka příliš se k tobě zafixoval a vidí v tobě vůdce smečky. Trochu si poteskní a zvykne si.O to větší zase bude mít radost, až se vrátíš.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
deliris

Zkus si s ním povídat, zvířata nejsou hloupé, pochopí to. Možná mu někdo hodně ublížil a tebe bere jako spásu. Řekni mu, kam jdeš a kdy přijdeš. A třeba tak a teď tady s tebou bude na chvíli moje maminka. ..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Je to normální, pes je rád, že konečně někam patří. Povídat si s ním můžeš, ale hlavně přesvědč rodinu, aby se mu během tvé nepřítomnosti více věnovali !! Je to jen otázka času a zvykne si.
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

My meli to same, kdyz jsme se ujali nalezene fenky. Mame ji uz 7,5 roku, tenkrat ji byly necele dva roky. (Vim presne, kolik ji je, protoze jsem nasla majitele, ten se ji ale vzdal, fenka je dokonce s PP) Fenka se fixovala na tehdy sestiletou dceru, pochybuji, ze v ni videla vudce smecky, zrejme to melo jiny duvod. Ja byla na materske, cele dny s fenkou doma, dcera chodila do skolky. Fenka mela tendence cely den vyt a kdyz se dcera vratila domu mohla se zblaznit radosti, nehla se od ni. Dcera si ji ale nijak zvlast nevsimala a nepredchazela, nekrmila ji, nic takoveho. Nereknu presne, jak dlouho to trvalo, ale urcite jeste v srpnu na dovolene, to si pamatuju. To jsme ji meli uz pul roku. Porad se od dcery temer nehla. Vlastne si vzpominam, ze jeste po roce startovala na kazdeho, kdo by chtel dceri ublizit. Ale uz mela postupne rada urcite i ostatni v rodine. Dnes uz na to jen vzpominam, nijak dceru nepreferuje. Zpet k vasi fence- az budete pryc, at ji rodina knuceni netoleruje, napomenout, zabavit. Trpet muze i potichu. 🙂 To neni otazka lasky, ale vychovanosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pájo

Asi jsi dobrý vůdce smečky.
Zvykne si.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

Pejsek je rád že konečně má vlastní paničku, nechce Tě ztratit. Zvykne si i když budeš na chvíli pryč.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Začni ho postupne privykať na trávenie svojho psieho času bez teba. Pre začiatok, mu napríklad zakáž chodiť za tebou do izby, pokiaľ ho nezavoláš. Ale nevolaj ho hneď po prvom plači. To ho len rozmaznáva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Všechna zvířata, psi i kočky většinu dne prospí, tak neměj strach až půjdeš do školy, že bude kňučet, začne a po chvíli přestane, zkus ho zabavit nějakými hračkami, unavit..a pak třeba odejít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

To je skvělý, já mám z útulku obě psí hoílky. Co jsou na fotce.
On má strach, že od něj odejdeš a asi si zatí ještě nezvykl na nové prostředí.
Asi bude dobře, když si bude víc a víc zvykat na ostatní (bráchu, mamku).
Zvykne si, ale chvíli to potrvá.
Zatím, dokud jsi doma, buď chvíli s ním a chvíli ho nech.
On bude vědět, časem, že se k němu vrátíš.

Nebo se můžeš ještě zeptsat na nějakou jinou radu p. desenského.

http://www.psycho­log-psu.com/poradna/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
samicek333

Myslím, že za tento problém si můžeš sama – asi si s ním strávila moc času, takže si zvuknul… Zkus ho nechávat doma s mámou – ať si na ní taky zvykne. Pokaždé, když začne drpat dvěře, prostě ať mu to zakáže a zkusí ho třeba zabavit hrou nebo ho může zkusit vzít n delší výlet…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
admiralka1

hele já jsem mela ten samy problem a jednou jsem sla do skoly a pes knucel skrabal na dvere a bylo my ho lito.Jak jsem dosla domu byl rad a od te doby si zvykl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeJuNkA117

Ahoj ja mam známou z podobným přípedem asi semu dříve něco stalo a proto je na tebe tak závislý,ale skus ve zvěráku koupyt balonek do kterého se dávají granule ,ale bacha jeto podle velikosti malý střední a velký to už musíš vybrat podle rasy psa. snaž se aby se pes té hračky nebál a hrál si sní a vždy před odchodem pryč dej do balonku granule a poškádli psa aby si sní hrál a je postaráno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pudlík

Pokud ho někdo do toho útulku zavřel a dřív se mu dtalo něco špatného, tak jenom našel koněčně dobrou oporu a nehce jí stratit. Nebo tě má prostě moc rád. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RomanP

I já mám psa z útulku a rada zní cvičit ,cvičit a cvičit. Tebe si pes vytýčil jako svého pána. Musíš ho nechat samotného a délku té samoty prodlužovat a když se zase setkáte dát mu odměnu a pochválit ho. Pejsek z útulku je vždy jiný než ten kterého by jsi koupila třeba od někoho kdo měl štěňata. Prakticky se nikdy nedozvíš, jak se s pejskem zacházelo, než se do útulku dostal( moc dobře určitě ne ) . Tito psi jsou o dost vděční a věrní. Vyžaduje to dost velkou péči a odříkaní a časem to přinese to kladné kdy pes bude součástí rodiny tak jako je ten můj a jak já rozumím mu při jeho potřebách on zase rozumí těm mým .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek