Avatar uživatele
petruse369

Dá se toho zbavit bez lékaře?Jde o bouličku na ruce.

Byla jsem u chirurga s domácí praxí. MUDr. Houfová mi řekla, že se jedná o rosol, který je mezi zápěstními kůstkami, který v důsledku úderu nebo námahy „opustil“ své stálé místo. Teď to vypadá tak, že mám na spodní straně zápěstí bouličku, které při zatížení ruky dost bolí. Doktorka mi to odmítla propíchnout – prý se to občas dělá, ale já to mám nad tepnou, která vede do palce a ona se bojí, že by mi mohla napíchnout tu tepnu. Odmítla zákrok udělat. Ale mě to sakra bolí! Co s tím? Prý je to časté, takže to někdo z vás třeba taky měl… zmizí to?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3892 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Měl jsem to již před mnoha léty. Bývalý lékař starý praktik to prohlédl a sdělil mi také že se to občas vyskytuje. Poradil mistarou babskou radu, z které jsem byl překvapen a nevěřil jsem jí. Poradil mi, že nejlépe to odstraním tak, že si to budu pravidelně naklepávat kouskem dřeva. Běžně se to prý dělalo kuchyňským nožem, že se chytil za ostří a dřevěnou rukojetí se boulička naklepává. Protože mi to dost pžekáželo, tak jsem si to každý den, většinou dvakrát za den klepal nožem, k obveselení celé rodiny.Klepal jsem vždy pár minut, ne nijak silně, spíše zlehce, aby to nebolelo. Faktem je, že cca za dva týdny bouklička zmizela.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Měla jsem něco podobného,takovou hrču na horní straně zápěstí,bolelo to jen při námaze,když jsem něco těžkého zvedala a musela jsem přitom ohýbat zápěstí.Doktorka mi řekla,že my ženy jsme náchylné na všelijaké údery a tak,že to zmizne samo.Nezmizlo to a při další konzultaci s doktorkou,mi doktorka řekla,že to může být cysta na šlaše,že se mám připravit na operaci a že pak budu mít ruku tak půl roku v dlaze a marodit.Po téhle výhružce boule zmizela a už nikdy se neobjevila.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klob1

Rosol se dá odsát,nebo ,aby zmizel jakoby přirozenou cestou,musí lymfa ji odvodnit! Masírovat směrem k tělu.
Typuji,že znám jednu Mudr. Houfovou,která má působnost v Jaroměři.pak by to nebylo na daleko na prohlídku a zhodnocení léčby.Která není náročná,žádná chémie,a přímo vytvořená pro daný problém i v jakém rozsahu,aby se to mohlo vytratit z těla ven.Tělo to umí,ale musí mít látky,které pomohou,ale nezničí,jenže to z textu nedá říci kolik čeho je nutné mít.Pár možností je,jak se zbavit toho..Vždy o konkrétní stav,který se musí určit.Kdyžtak není problém dát kontakt.A dohodnout se přímo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek