Avatar uživatele
Piitrs

Dá se v programu Delphi nějak komunikovat s USB portem?

Mám na mysli to, jestli je nějak možné v Delphi sledovat oba datové vodiče na USB portu. Přes USB bych posílal signály o příslušných napětích Low nebo High a v Delphi bych to vyhodnocoval. Ve zkratce by to mělo vypadat tak, že by v Delphi byly naprogramované hodiny a přes USB bych ovládal start a stop. Kdybych to nepotřeboval na notebooku, klidně by to šlo i přes jiný port, ale na NTB mám jen USB.

Díky

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jpau před 4339 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jpau

Jo, jde to. Existují samostatné komponenty (najdeš na google) pro obsluhu USB i RS232, které jenom doinstaluješ. Pak už je to jenom věcí eventů, jak se to rozhodneš použít.

Já už v Delphi nějakou dobu nedělám, pokud by jsi přemýšlel např. o Lazarusu (pokus o GNU ekvivalent Delphi) tak můžeš použít např. sysnaser, myslím že umí USB, rozhondě TCP/IP a RS232. Není to ale komponenta, pouze uses, který zaneseš při kompilování (z čehož plyne nevýhoda, že sám o sobě nemá eventy – existuje ale i nějaká odvozenina jako Lazarus balíček – komponenta, která eventy má). Je ale možné že právě díky tomu (že je uses) by jsi ho mohl přidat i k Delphi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet