Avatar uživatele
led

Dávate si pozor pri interbankingu? Dávajte si pozor! Banky zaznamenali útoky na internetbanking

Ano môžte povedať, že táto otázka sem nepatrí, ale takéto varovanie potvrdené bankou, mi priamo prikazuje aj porušiť kódex užívateľa. Tento útok zaznamenali aj v ČR.
http://www.ak­tuality.sk/cla­nok/248262/da­vajte-si-pozor-banky-zaznamenali-utoky-na-internetbankin­g/?utm_source=a­zet.sk&utm_me­dium=box-magaziny-aktuality&utm_con­tent=clanok3&ut­m_campaign=HP
Ako ochrániť svoj internetbanking pred phishingom
http://www.slsp­.sk/vsetko-o-banke/tlacovy-servis/aktuali­ty/ako-ochranit-svoj-internetbanking-pred-phishingom.html
Doplňuji:
„V českých mediích toto varování probíhá již od loňska.“
Ano a nielen v českých. Tentoraz, aspoň na Slovensku, banky reagovali nielen cez internet, ale aj pomocou sms. To znamená, že si uvedomili zvýšené nebezpečie.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: led

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, vagra, johana 56, Drap, gagaga před 3699 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hamon

Hele, ono to neni tak jednoduche nechat si vycucnout ucet. A je to stale o jednom – o uzivateli.Dokud lide nezacnou premyslet, neni moznost se tomu ubranit.

Tento malvare, hesperbot, zacina dorucenim skodliveho kodu. Prijde e-mail (v Cesku se tvari jako od Ceske posty) s upozornenim na nedorucenou zasilku. Odkaz vede na podvrzene stranky. Vypadaji jako posty, ale staci se podivat na domenu. Nasledne si uzivatel musi stahnout zazipovany soubor. Uz to by melo byt divne – proc tyto informace musi stahovat a nemuze je jen zobrazit na webu? Po rozbaleni najde spustitelny soubor Informace s ikonou PDF dokumentu. Proc maji lide vypnute zobrazovani pripon? Videli by, ze jde o informace.exe. Kdyz ho spusti, nic viditelne ho se nestane. Ani ted uzivatel nereaguje, i kdyz se o slibovane zasilce nic nedozvi.

Nasleduje podivne chovani pocitace – kurzor je zpomaleny a problikava. Bankovnictvi mu nuti zadat informace, ktere uz jednou zadal. Nuti ho vypnout zabezpeceni Androidu. Nuti ho instalovat aplikaci do mobilu…

Pokud by se uzivatel v jakemkoli kroku na malou chvilicku zamyslel, utocnik by nemel sanci.
Doplňuji:
Mimochodem, kdyz uz jsem uplne blbej a vsechno jsem absolvoval, zachrani me jedna, pro utocnika neprekonatelna, prekazka – hloupy telefon. Bez moznosti instalovat aplkace. Potom utocnik nemuze cist v mobilu prichozi SMS a ziskat z nich potvrzovaci kod. Staci ho pouzivat jen na bankovnictvi, na ostatni veci si pouzivejte telefon jaky chcete.

Upravil/a: Hamon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Pokud je někdo takový *****, že se předem nepodívá na zdrojovou doménu v nějakém odkazu a klikne na něj nebo otevírá nevyžádané exové soubory, tak by neměl internetové bankovnictví raději vůbec používat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Pozor si nemusím dávat, poněvadž interbanking nepoužívám. Ochrana je ale jednoduchá a stejná jako u všech těchto neřádů a tu pochopitelně dodržuji, už ze zásady.
P.S: V českých mediích toto varování probíhá již od loňska..
Doplňuji:
Jenže tvoje podoba informace
„Dávate si pozor pri interbankingu? Dávajte si pozor! Banky zaznamenali útoky na internetbanking
Ano môžte povedať, že táto otázka sem nepatrí, ale takéto varovanie potvrdené bankou, mi priamo prikazuje aj porušiť kódex užívateľa. Tento útok zaznamenali aj v ČR.“
vypadá, jako bys sdělovala davům nějakou horkou supernovinku. Jen jsem zkrátka dal najevo, že tomu tak ve skutečnosti není a už vůbec to nesouvisí s možnosí eventuálně porušit zdejší kodex ))

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek