Avatar uživatele
kikuše kiki

Ahooj, chci se zeptat, má někdo zkušenost s nakupování přes eBay? a jak je to s poštovným a dopravou??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3962 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Odpoveď byla označena jako užitečná

Mám. Veskrze pozitivní.
Co konkrétně chcete o poštovném a dopravě vědět?

Doprava ze vzdálenějších (zejm. zámořských) lokalit probíhá vesměs letecky, případně dává prodejce na výběr i pozemní variantu. Poštovné bývá uvedeno přímo v detailech o daném předmětu (v sekci „shipping“). Čím těžší a větší předmět, tím vyšší poštovné. Některé zásilkové služby nabízejí proto zřízení adresy v USA (jednak na poštovném ušetříte, jednak vyčuráte s prodejci, kteří „nesouhlasí se zasláním předmětu do zahraničí“), kde Vám zboží budou hromadit a pak si ho necháte poslat naráz.
Pro nakupování přes EBay je nejlepší si zařídit internetovou peněženku PayPal www.paypal.cz – 99,9% prodejců na EBay ji přijímá, je nejrychlejší (prodejce má peníze prakticky okamžitě po jejich odeslání), nejbezpečnější a na tomto portálu nejrozšířenější.
Na EBay nakupuju už léta, takže pokud chcete ještě něco vědět, klidně napište do zpráv nebo na email (quentos@seznam.cz).
Doplňuji:

Hakunamatata: „většina věcí“ se posílá z Číny? Na EBay tedy určitě ne, tam drtivě převažují Amíci, na druhém místě by co do počtu byli Britové.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pl4toon

Mám dobrou zkušenost. Platím přes PayPal, s poštovným je to stejné jako na třeba na Aukru. Dávejte si pozor na přemrštěné poštovné. Jestli se budete pohybovat ne eBay déle, tak už to poznáte. Před zaplacením ale ještě napište prodejci, aby zboží opravdu řádně zabalil a vycpal krabici. Kdybyste viděli, jak s tím přepravci zachází, to je fakt o infarkt, zvlášť když se jedná třeba o elektroniku :/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hakunamatata

Cena dopravy je uvedená u každé položky. Nikdy se neslučuje, takže pokud koupíte dvě stejné věci, zaplatíte poštovné dvakrát. Většina věci se posila z Číny a trva to cca měsíc, z Uk tak týden.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek