Avatar uživatele
rady74

Dítě na místě spolujezdce

Může 4-letý dítě sedět v autosedačce na místě spolújezdce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Miroslavst před 4853 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Tak vzhledem k tomu, že 4-leté dítě se už nevejde to takové té malé sedačky, tak by se o tom dalo polemizovat,,pokud by se do ní vešlo, tak ano,,ale pouze v případě,když schází zadní sedadlo (např. u komerčních vozů), nebo když je zadní sedadlo již obsazeno jiným zádržným systémem. Např. pokud je na zadním sedadle již „přepravní lůžko“ a dětská autosedačka, můžete upevnit na přední sedadlo spolujezdce dětskou sedačku ze skupiny 0+/1 proti směru jízdy (pro děti vážící méně jak 13 kg). I v tomto případě nesmíte zapomenout deaktivovat spolujezdcův airback.

Zdroj: http://www.detske-autosedacky.com/jak-pripevnit-detske-autosedacky.php

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

Ano může, pokud není místo vybaveno airbagem. Pokud má airbag, musí být vypnutý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

no ja myslim ze ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Pokud vím tak ne. Na přední sedačku je stanoven přesně věk a velikost osoby která tam může sedět. O sedačkách se nemluví, jen v určitých případech tam lze umístnit kojence a ty jsou přesně popsány jako například vypnutý airbag u spolujezdce, „korbička“ ve které leží a je upevněna apod.
Popravdě – posadit dítě vedle řidiče i v sedačce bych si nedovolil ani ve snu, protože ho airbag zabije. Jeho tělo není stavěno na tak tvrdý náraz který vznikne při střetu s tímto „pytlem“. Pohmoždí i dospělého – nedávno byl popsán případ, že zabil řidiče. Dokonce se hovoří i o tom, že postavou malí řidiči a řidiči kteří sedí velmi blízko volantu jsou při spuštění airbagu silně ohroženi, protože tam schází prostor na nafouknutí mezi řidičem a volantem.
Asi jste ještě nezažil náraz v autě, protože životní zkušenost jak se chová tělo při nárazu i v malé rychlosti je nad všechny §.
Mimochodem – opěrku hlavy si doufám seřizujete v autě všichni podle své postavy!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

je mnohokrát popsáno jak se sedačkou v autě. Vypínání airbeku se řídí posazením dítěte, po směru či proti směru jízdy.
Doporučuji zákon 361/2000 § 6. takm je to popsáno a http://84.242­.68.106/c/docu­ment_library/get_fi­le?uuid=2d2f0dd7-78da-4f2c-b8ab-5f7f91431939&­groupId=16

věk 4 roky nic neřeší!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava