Avatar uživatele
anonym

Děláte si někdo zeleninové šťávy? Podělíte se o zkušenosti?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, zjentek, da ny, aliendrone před 2200 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Občas, když mám „slinu“ – obvykle v létě v pařáku mrsknu do odšťavňovače okurku nebo melouna – prostě na co mám chuť a dám to vychladit. Často dělám „mix“ (třeba k okurce přidám stroužk dva česneku + sůl a kapku octa, meloun kombinuji s mrkví a špetkou kys. vinné [ NEcitrónové, fujky!!!]) apod.)

Faktem je, že to už ale nesmím „roupami vědět co bych“, protože ČIŠTĚNÍ odšťavňovače je parádní OPRUZ! (hlavně to sítko) :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Já nic jiného nejím. A podělím se- potřebuješ odšťabňovač a zeleninu, případně i ovoce a všechno ostatní, z čeho „teče“, hlavně „trávy“, vše „zelené“. Na Mašině k odšťavnění nemá smysl šetřit, takže šťávy zpočátku nebudou tak levné. Na druhou stranu je v tomto způsobu stravování možné spatřit i dlouhověkost, chceme-li. Možná placebo. Ať si každý zkusí na sobě. IMHO funguje. Plody by měly pocházet z nám známých zdrojů. Jinak naopak nefunguje. Soběstačnost v produkci důležitá! Doporučuji také literaturu dr. Normana Walkera, který „na 3ťávách“ vydržel tuším 112 let. Jednoznačný souhlas- jako by četl mé myšlenky! Ovšem psal o tom on. Já nepíši, čili druhým nepomáhám, nýbrž v oblasti šťáv jednám pouze ve svém vlastním zájmu a abnormální kondici nesdílím!. ;p

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Moc ne.
U měkké zeleniny mám raději saláty.
Občas odšťavím mrkev, někdy přidám petržel nebo červenou řepu.
Pár zrnek himalájské soli a pár kapek citronové šťávy..
Chutná mi šťáva z rajčat i rozmixovaná.
Zeleninový mix přiředím vodou. Někdy přidám chia semínka (mám raději v kaši).
Nabobtnáním šťáva zhoustne (gelovatí)..
Když mám bazalková semínka, přidám.
Dříve jsem odšťavovala zelí (nyní nesmím).

V létě mixuji ovoce (smoothie) a někdy mrazím jako nanuky.

Ovoce se zeleninou nikdy nemíchám…

Zde něco pro inspiraci:
https://vodazi­va.cz/zdravi/zi­ve-stavy/lecba-syrovou-stavou-rohsaft-kur/
https://www.ce­lostnimedicina­.cz/cerstve-ovocne-a-zeleninove-stavy.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Ne, nemáme odšťavňovač, asi by se mi nechtěl čistit a bylo by mi líto vyhazovat zbytky. Je pravda, že občas si nějakou šťávu koupím (vím, že kupovaná není ono, ale i tak), vede šťáva z červené řepy. Tady je i její variace s kiwi a zelenými potravinami: https://www.blen­dea.cz/stava-z-cervene-repy-s-kiwi/ – to pro ty, co mají doma odšťavňovač.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

lota >>> Pod pakec s čištěním se podepíši. Jinak zbytky se dají použít. Já osobně třeba zůstalou dřeň jablka (která před odšťavněním zbavím jádřince) zaliji smetanou, mírně okyselím a osladím, mrskunu do kelímku (vaničky) a dám na mrazák. Parádní zmrzka, kam se hrabe Calippo apod. sajrajt.

Ségry zase (obvykele zeleninovou dřeň) smíchají s něčím (myslím mouku a dalši věci jako sůl… – nevím) a dělají z toho celkem dobré plačičky. Ale na to jsem už MOC líný, takže podrobnostmi neposloužím.

před 2197 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek