Avatar uživatele
EdaHDF

Důchodce bydlící v horním patře stále vypíná jistič na digestoř v naší stoupačce. Jaké právní kroky mohu učinit ? Dík

Důchodce bydlící v horním patře stále vypíná jistič na digestoř v naší stoupačce. Stěžoval jsem si na vedení družstva ale nic s ním neudělali. Co s ním mám udělat než ho uškrtím ? Víte někdo nějaké právní kroky ? Dík

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, anonym, marci1 před 3849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ahold

Bezdůvodně to asi nedělá. Proberte to spolu, třeba je příliš hlučná, nebo neodvádí dobře pachy. Potom je potřeba zjednat nápravu u majitele digestoře, nebo domu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Digestoř je vybudovanmá ve Vašem domě proto, aby sloužila svému účelu. Pokud nefunguje správně, je na tom, kdo závadu zjistí, aby majitele upozornil na chybu. Není důvodem, aby ji kdokoliv vypínal (a je jedno zda jističem či jakýmkoliv jiným způsobem).
Družstvo jako vlastník nemovitosti se může postarat o její nezávadnost a bezpečný chod, nemůže ale řešit s některým z nájemníků narušování občasného soužití s jinými nájemníky bytů. Maximálně může takového člena družstvoupozornit, že takto se digestoř nepoužívá.
Doporučuji Vám zkusit se s dotyčným důchodcem domluvit a zjistit důvod jeho chování. Jak znám důchodce, tak jsou mezi nimi hodně velcí podivíni, takže nevěřím příliš tomu, že Vaše snaha přinese kýžený výsledek.
Druhý (a podle mne daleko účinnější) krok bude obrátit se na příslušný úřad(obvodní, městský, místní), oddělení pro občanskoprávní záležitosti a na tohoto důchodce podat stížnost, že Vám brání v řádném užívání Vašeho bytu a jeho součástí.
Předpokládám, že onen důchodce vypíná jistič, protože má pocit, že tím šetří. Dostane-li za své jednání pokutu, tak mu snáze dojde, že ne pokaždé je takové šetření na místě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
brillant

Např.: http://www.bez­platnapravnipo­radna.cz/onli­ne-zdarma/najem-a-najemnici/10842-hlucne-centralni-odsavani-v-panelovem-dome-jak-se-branit.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jdi si ten ventilátor na střechu poslechnout. On hlučí normálně, načež jestli má načatá ložiska, což u velkých ventilátorů bývá !!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek