Avatar uživatele
antík

EU a velký problém…Názory ?

Díval jsem se na pár zákonů, nebo smluv, či jak to správně nazvat připravované v minulosti EU, například že kdykoliv bude potřebovat peníze, zažádá si u ČR, a pokud nedodáme peníze do 7 dnů, může nás EU žalovat, my ji však nokoliv, její soud bude mít plnou imunitu…celkem se bojím co od EU čekat v budoucnu, neměli by jsme se „osamostatnit“ ?
Doplňuji:
http://www.you­tube.com/watch?v=E­ItMh48LUE4

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ponovotny před 3946 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

nie.
to, čo tu prezentujete, je vytrhnuté z kontextu.
preštudujte si i niečo napr. o fondoch EÚ a čerpaní z nich.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

A víš také kolik z EU čerpáme peněz? Myslím, že bez nás a našich peněz by se EU snadno obešla, opačně to vidím mnohem hůř.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
huxa

Tak, jak píše arygnoc, prostě sis přečetl nějaký zákon a vyložil sis ho naprosto špatně, tak jak to dělají zpravodajství-tak, jak se jim to zrovna hodí a nejvíc líbí.
Doplňuji:
ponovotny-kde????
v opravách hradů, výsadbě lesů a větrolamů, solárních panelů, podpory živnostníků, mladých zemědělců (dnes dostane každý vystudovaný zemědělec něco přes milion Kč od státu na vybavení, které bude k práci potřebovat, nedovedu si představit, kde by takový člověk vzal po škole třeba na traktor za půl milionu nebo na různé věci k traktoru, ano jsou další podmínky, tušímže musí i něco vrátit, ale je velmi dobrý mít nějaký kapitál do začátku a šikovný člověk s ním umí hospodařit natolik, že mu nebude dělat problém vrátit za pět let dvounásobek :) )

Upravil/a: huxa

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Antíku, jak by sis to „osamostatnění“ představoval? Každý sám za sebe, nebo ještě jako Česká republika? Nebo jako zájmové skupiny, národnostní seskupení, politické strany?
Takže asi tak – Evropská unie je pevné evropské uskupení států, které má za úkol vytvořit stabilní politický, ale hlavně hospodářský celek, který je schopen odolat nejen síle USA, ale i hospodářské expanzi z východu. Kdo na netu ze všech těch, co se tu víceméně poplašně nebo rozumně vyjádřili, je profesí politik? Troufám si tvrdit, že nikdo.
Nikdo z nás tedy nevidí do konkrétního politického dění. Nebudu tvrdit, že je všechno v pořádku. To rozhodně není pravda. Ale ruku na srdce: Když se vrátí do rodiny marnotratný syn, který 35 let všechny snahy rodiny mařil, všechny peníze utratil, bude ta rodina fungovat, když takového nezodpovědného člověka mezi sebe přijme a dá mu rovnocenný díl majetku, aby ho bez veškeré práce dostal do rukou a s největší pravděpodobností znovu rozfofroval? O takové rodině by si určitě každý myslel, že není normální. Fajn. Ta rodina je pro nás evropská unie. Přifařili jsme se k řadě skutečně bohatých západních zemí. Jsme outsideři. EU nás táhne jako ocelovou kouli na noze. Chceme dotace, nadstandardní platy pro eurozástupce, platy na evropské úrovni pro právníky, doktory, učitele, všechny pracující, důchody na úrovni vyspělých zemí bývalé západní Evropy,ale nedochází nám, že na to si musíme přispět (rozuměj VYDĚLAT) sami? Kde to žijete? Z EU přichází vysoké částky dotací. Není chybou unie, že končí v rukou podvodníků a musí se vracet. Taktéž není chybou unie, že si nejsme s našimi domácími „křečky“ schopni udělat pořádek. Uvědomme si, že máme jeden vedle druhého máslo na hlavě. Všichni můžeme za to, že tu vládne korupce, diskriminace pracujících a poctivých lidí, že byl nad otázku cti povýšen hyenismus, zlodějna, vraždy. Kam až chcete zajít ve své bohulibé tuposti, s níž hledáte viníky všude jinde jenom ne u sebe? Tak se krucinál už domluvme, vypusťme stavidla všech přehrad a spláchněme ten bordel, který nám zde způsobili nenažraní korupčníci v politice, jednou pro vždy až do Severního moře.
Přestaňme ale se stupidními názory, že nám nějaké nadnárodní společenství škodí a ubližuje. Pokud to tak je, tak opět naší vinou. Jestliže nás díky státním dluhům má Eurobanka v hrsti, opět si za to můžeme sami.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lukyn0

Vstoupit do EU bylo za trest a pokud nevystoupíme (což je tady běh na dlouhou trať), budeme muset ten diktát z Bruselu pořád snášet. Bodlo by na to referendum.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ponovotny

nemáme reálnou možnost se osamostatnit (a je otázkou co by nastalo, kdyby se nám to povedlo) a lidé, kteří nás zastupují jdou na ruku eu
Doplňuji:
o fondoch si nemusíte nic studovat, všichni už snad vědí kolik do Bruselu platíme a kde končí to co nám s kecama z Bruselu přiteče

Upravil/a: ponovotny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ponovotny

huxa, netvrdím, že mluvíš nepravdu, je to taková ta polopravda z médií. Nevím kde jsi slyšel, že by ti stát někdy něco dal, to co se nazívá dotace jsou vždy jen slevy. Nedávno jsem zaregistroval pěkný příklad k dotacím. V lesích kolem Mimoně najdeš hromadu cedulí, že prý co eu zaplatila na renovaci bukových porostů. Přijde mi, že Vojenské lesy, které jsou za tím už otevřeně dávají najevo jak špatně se o svěřený majetek starají a mají tu drzost nejenže neudržovat les v řádném stavu, ale ještě za peníze eu nechají vyrábět debilní cedule, abychom všichni věděli komu máme být vděční. Valná část peněz z eu končí v projektech golfových hřišť a nebo je někde zašmeleno. Navíc se k tobě asi ještě nedostala informace, že bychom do pěti let měli být už více plátci než příjemci a to že je zde průměrný plat 6–7× menší než v sousedním Německu na to nebude mít vliv. Navíc škody které nám eu způsobuje různými nařízeními si myslím, že převišují to co nám udrobí. eu se hodí jen pár jedincům v naší zemi a mají jen dobře propracované způsoby jak lidem zdělit co si mají myslet. Je ale pravda, že kdybychom teď vystoupili, tak by nás sežrali a ještě bychom měli na tryku dějinný rozpad eu ;)

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Opět další chabý pokus o provokativní dotazy v chybných rubrikách (Právo a zákony mají jasná znění, na nichž plytké kecy diletantů nic nezmění), bez znalosti problematiky a chatovacího formátu – viz sugestivní imperativ o nepokojích v Budějovicích.
Tápání v základních funkcích webu (dotazy mají být směrovány na admina), konečně si přečti pravidla a princip Poradny – jak vidno sis slova badiska (a dalších) o zpupných a neznalých nováčcích, kteří nic nevědí, ale chtěli by převracet svět, nevzal k srdci.
Nemáš ani odvahu napsat přímo, pokoutně, jak baba melduješ u ostatních v interní poště.
Navzdory populismu euroskeptických řečí, bychom jako malá země uprostřed Evropy neobstáli ani ekonomicky, ani vojensky, o ostatních stěžejních synergiích ani nemluvě.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

musím se přiznat, že přesně nechápu z čeho mě obviňuješ, pokud si chceš promluvit budu rád, máš to ale zamčené, slova o zpupných nováčcích jsem si nemohl vzít k srdci, protože jsem je asi nepochopil, že jsem tím měl být myšlen já. budu rád, když mi napíšeš interní poštou a vše mi objasníš.
s tvým názorem na eu souhlasím, nevidím to však jako důvod k tomu neříkat si pravdu o tom jak eu funguje

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Doplnění – replika se vztahuje k odpovědi a diskuzi od ponovotny.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

pravda, polopravda i skoropravda, každý si to definuje ako chce.
všetky dokumenty EÚ sú na nete, treba hľadať, čo sa o priehľadnosti dotácií a tendroch v ČR nedá povedať ani náhodou (samozrejme, ani o tých európskych to neplatí absolútne).
Silne pochybujem o tom ,že v horizonte tak 5 rokov budú výdaje na EÚ prevyšovať príjmy, pretože táto republika robí všetko pre likvidáciu podnikateľov, aspoň čo sa týka dotačnej politiky. S inde, ako z EÚ (vďaka za to), čerpať podnikatelia akosi nemajú kde.

to, že tie peniaze končia tam, kde by nemali (v štátnych či pološtátnych (!!!) podnikoch s diletantským vedením, alebo u kmotríkov stavajúcich golfové ihriská) je bohužiaľ realita českého „ruka ruku myje“ a nie EÚ.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

chtěl bych tě jen upozornit, že na slovensku je situace velmi podobná
dále bych ti chtěl říct, že jsou to právě ti šmelináři a zloději, kteří šíří jak je pro nás eu úžasná
jsme pro eu stejně důležití (levná pracovní síla) jako ona pro nás (dotace)

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

pre vysvetlenie – nežijem v SR, už rok a pol dokonca ani v ČR, ale tam i tam sa pravidelne vraciam (ešte i tu ostali nejaké podnikateľské aktivity).
Pre vašu informáciu, na slovensku je situácia podstatne lepšia, ako v ČR, i keď tam je v porovnaní s nemeckom, talianskom, britániou omnoho vyššia korupcia a nižšie mzdy (ale minimálna je vyššia ako v ČR), a čo sa týka pracovného trhu, ponuka odborníkov je v sr lacnejšia a aj kvalitnejšia ako v čr (pozrite sa na množstvo lekárov zo sr v čr – nie sú to obvoďáci, ale špecialisti, a že ich je.

ako som už písal, vidíte všetko veľmi skreslene a vytrhávate myšlienky z kontextu.
šmelinárov a podvodníkov si musíme zlikvidovať sami, tak isto naučiť i podnikateľov chovať sa inak, ako sa chovajú (včítane zahraničných firiem, ale s českou (slovenskou) dobytčou morálkou), to za nás EÚ neurobí.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
huxa

dyť je to video už pres dva roky staré a furt nic… to zas ti „antiilumináti“ něco vymýšlej :D

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

no jútúb nie je práve relevantný zdroj informácií.

;)

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

a ktorý odporůčiš

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

napr
http://europa­.eu/publicati­ons/official-documents/index_cs­.htm
viac na
https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=dokumenty+e­u&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=or­g.mozilla:cs:of­ficial&client=fi­refox-a

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

ale to ie sú obrázky, treba tam hľadať konkrétne dokumenty a ich ČÍTAŤ.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

a už jsi pri čítaní týchto dokumentou došiel k záveru, kde je zakopaný pes s tou krýzou? neříkej mi prosím, že za to může Řecko

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

o kríze tu už bola tiež reč, treba hľadať, už som to tu vysvetľoval.

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-zpusobilo-krizi

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

tím myslíš, že člověk který celý měsíc pracuje za 18tis (a to je ten lepší příklad) dá 8–10 za bydlení si podle tebe žije nad poměry??? a že si v Německu, kde mají mnohem jiné platy si koupíš Škodovku levněji než u nás tomu říkáš skvělá eu

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

opäť prízvukujem, zvaľujete vinu na EÚ za ekonomickú politiku USA (ako ohnisko krízy, tam sa žilo nad pomery, prosím, naučte sa chápať čítaný text) a za neschopnosť domácich politkov-ekonómov (napr. že 7 rokov sa nemenila minimálna mzda, naposledy v roku 2006 o 45Kč, mizerná legislatíva pri zakladaní živnosti, podnikateľského subjektu, korupcia, atď).

bez urážky, máte skreslené vnímanie čítaného textu, vytrhávate z neho myšlienky a tých sa chytáte, pokúste sa text pochopiť celý.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

pokud budete tak hodný a upozorníte mě kdy jsem se dopustil toho zkresleného vnímání textu budu rád

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

a ako stě si tak istý, že sa nemýlitě práve vy

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

istý si človek nemôže nikdy, ale všetko nasvedčuje, že v globále mám pravdu.
nemôžete totiž niečo posudzovať tak, že to vyberiete z nejakej rozsiahlej myšlienky a začnete tento výber kritizovať. Verte, že každý problém nie je iba je „toto pole na šachovnici čierne alebo biele“, ale je to „jejda, vyliali sa mi všetky farbičky (alebo len nejaké), som zvedavý aká farba z toho vzíde“.

Nadávať na EÚ za bordel, ktorý v republike máme, je príliš zjednodušené (snažia sa nám to podsunúť páni typu Klaus).
Ten bordel si tu musíme upratať sami (vytvoriť dostatočné sociálne zázemie pre obyvateľov, vhodné podmienky pre podnikateľov, zabezpečiť trh [napr. aby a na ňom objavovalo čo najviac domácej produkcie, ako napr vo Francúzsku či Maďarsku] a podobne) a potom môžeme nadávať, že nám berú, čo sme si vytvorili. Zatiaľ je to tak, že lem kričíme a nič nerobíme.

Takže za pravdu mi dáva i realita (spoločenská). Bohužiaľ.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

souhlasím s vámi, že problém rozhodně není jen v eu. snad budete i vy souhlasit se mnou, že ryba smrdí od hlavy. nevím jestli si pamatujete roky 90–92,kdy jednotlivci byli úplně jiní a opravdu málokdo by v té době přemýšlel o tom jak dělat daňové podvody nebo jiné prasárny.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

v tej dobe som bol ešte mimo československa, takže nemôžem posudzovať.
finančná naivita národa v širokom meradle (okrem pár vo financiách vzdelaných ľudí) bola úrodnou pôdou na to, aby sa nielen jednotlivci, ale i celé odvetvia podnikania (záložne, pracovné agentúry, realitné kancelárie, cestovné kancelárie a pod.) naučili rýchlo podvádzať ľudí.
Oproti skutočnému „západnému kapitalizmu“, ktorý je mnohokrát socialistickejší ako socializmus, sa jedná o džungľu, kde sa každý snaží utrhnúť čo najväčšie sústo, len aby ostatní nemali čo žrať a nie preto, aby nasýtil seba a aby ostalo aj ostatným (keď sa už nasýti).

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

arygnocu, nejdřív z osobního hlediska – jsem ráda, že ses vrátil. Teď ke Tvým příspěvkům – jak vidíš, je zbytečné něco vysvětlovat. Spousta lidí pod vlivem laciného populismu se spokojí s tím, že za všechno může Evropská unie a Pánbůh. Je přece o tolik lehčí hledat viníky jinde. Proč se dívat na to, jaký bordel jsme si „zametli pod vlastní koberec“?
No a k proklamovaného heslu ponovotného, že „ryba smrdí od hlavy“ jen doplňuji, že smrdí celá.
Stačí se před jednotlivými volbami podívat na to, kolik lidí věří podvodníkům a lhářům, kteří se snaží urvat politický post jenom za účelem vlastního obohacení nebo za účelem již dříve získaný post si udržet.
Stačí před volbami poslat pár dobře cílených kolovacích dopisů a najde se tolik idiotů, kteří jim slepě věří, že člověka zaráží, jak může vůbec fungovat společnost s tak velkým procentem naivů. Jsme národ hlupáků a proto si nezasloužíme bnic lepšího. Léta jsem slýchala, že všechno, co se tu děje, je lepší než válka.
Pokud tak absurdní myšlenka stačí člověku k tomu, aby zavíral oči nad kriminálním počínáním našich čelních představitelů, tak už snad není naprosto co dodávat. Jsme tedy spokojení a máme se dobře. A bude tím lépe, když provokatéři jako antík přestanou klást podobné otázky. Stádo nemyslících ovcí se řídí dobře a my třakovým stádem jsme. Potom se nemůžeme divit, že nás ovládají bezohlední „vlci“. Jenom nechápu, proč máme zapotřebí hledat je mimo tuto zem.

před 3946 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ponovotny

Čim dál víc ti začínám rozumět a mám dojem, že to vše okolo nás vidíme podobně. Nemůžu ale souhlasit, že naše občany vidíš tak jak popisuješ. To že jsme se naivně otevřeli světu nejde nikomu vyčítat. Určitě nesouhlasím, že eu jako úřad je lepší než naše vláda, i když připouším, že zlodějna je zde propracovaná k dokonalosti.Dále jsem přesvědčený, že i když takováhle diskuze může obsahovat názory magorů, je v podstatě dobré, že se takto co nejvíce diskutuje.

před 3945 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek