Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EXCEL (MS Office 2003) - prestane farebne rozlisovat farby buniek

prajem dobry den , mam problem so zobrazenim vzorca v programe EXCEL (MS office 2003). Ide o to ze ked nahadzujem matematicky vzorec zlozeny z buniek tabulky, mi po urcitom pocte buniek prestane farebne rozlisovat a potom mam v tom chaos ktore som uz pouzil a ktore nie, vedel by mi niekto poradit ci sa to da niekde nastavit aby to farebne rozlisovalo pri akej kolvek dlzke zapisu vzorca ?

Změna předmětu, původně: EXCEL (MS Office 2003) (host)

Předmět Autor Datum
No můj názor je, že to co požaduješ nelze. Je to prostě vlastnost Excelu, např. u Excelu 2007 je mož…
Siki83 10.03.2011 18:02
Siki83
Jestli to nebude spíš tím, že to děláš blbě... Zkus popsat co vlatně chceš spočítat - hoď sem nějaký…
JoDiK 10.03.2011 18:41
JoDiK
serus no hodim sem len priklad s konkretnymi bunkami =(I28*G4*B3)/(J27*A28)+(I27*(G3*B3)/A28+J27*B2…
ernesto 11.03.2011 09:49
ernesto
A ten vzorec má z těch 3 tabulek spočítat co? Z toho cos sem napsal to nejde vydedukovat, ale snad b…
JoDiK 11.03.2011 11:17
JoDiK
proste robim tabulokovy model pre vypocet chemickeho zlozenia ocele (C,Mn,Si,P, ...+20) jedna tabulk…
ernesto 11.03.2011 11:57
ernesto
Heleď, jestli to není tajný, pošli mi tu tabulku nejlépe i s nějakým popisem co se má spočítat a z č… poslední
JoDiK 11.03.2011 12:44
JoDiK

No můj názor je, že to co požaduješ nelze. Je to prostě vlastnost Excelu, např. u Excelu 2007 je možné u funkce SUMA zadat až 255 různých odkazů (buněk), když to překročíš dojde k tomu co popisuješ Excel přestane barevně vyznačovat buňky a vyhodí chybové hlášení - pro funkci jste zadali příliš mnoho argumentů (nebo tak nějak to bylo).

serus no hodim sem len priklad s konkretnymi bunkami

=(I28*G4*B3)/(J27*A28)+(I27*(G3*B3)/A28+J27*B29)/J 27 + a dalej sa ten druhy vztah za prvym pluskom opakuje asi 15 krat

mam 3 tabulky z ktorych si naklikavam myskou bunky do vzorca ... preto by sa mi zislo aby to bolo farebne az do konca lebo potom mam uz v tom chaos , a este ma caka asi 5 takychto vzorcov a inych tabuliek...robim diplomovku a mam casovy sklz :)

je mozne ze robim nieco zle ale inak neviem ako by som lepsie ten vzorec upravil ... ani tym zatvorkam nerozumiem preco tam musia byt ked dam je znamienko krat ale bez nich mi to nehccelo pocitat..v takomto tvare do funguje ide mi len o to zafarbenie :)

proste robim tabulokovy model pre vypocet chemickeho zlozenia ocele (C,Mn,Si,P, ...+20) jedna tabulka prepal prvkov, druha tabulka chemicke zlozenie primesi jednotlivych prvkov ktore odbsahuje, 3 tabulka chemicke analyzy z el. ob pece.

ten vzorec musim pouzivat pre kazdy jeden prvok , je to srasne vela buniek .. medzi vysledok sa tam asi nebude dat pretoze to mam poprepajane cez zalozky a malo by to byt interaktive, cize tie cisla sa budu menit podla uzivatela.

ale asi to bude tak ako pisal kolega nad tebou v prispevku ze 2003 to ma tak nastavene , ze na urcity pocet buniek a dalej sa to nastavit asi nebude dat.

Heleď, jestli to není tajný, pošli mi tu tabulku nejlépe i s nějakým popisem co se má spočítat a z čeho. Až bude chvilka, můžu se na to kouknout... Rád louskám oříšky...
Vzpomínám si, jak jeden mistr měl pro skupinu pracovníků vytvořené obrovské tabulky odpracovaných hodin a když se tam doplnilo jedno číslo, excel to přepočítával snad minutu - známý se mě zeptal, jestli nevím proč to tak trvá. Zjednodušením těch šílených vzorců se mi to povedlo zkrátit na několik sekund.
Paradoxem ovšem bylo, že ten můj známý, který to dostal za úkol vyplňovat, si prostě netroufl jít za šéfem, protože ten by si to prý vzal osobně, jako že vyrobil tu tabulku blbě... takže asi dál čekal minutu po každém zadaném čísle...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru