Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EXCEL - automatické doplnění celého řádku podle obsahu první buňky ?

Zdravím, mám dotaz ohledně Excelu (Professional Plus 2010)´.

Sestavuji dost podrobný a obsáhlý seznam zboží, který je evidován pod devítimístným kódem, např. 100 100 100. Kvůli lepší čitelnosti mám buňku naformátovanou na vlastní formát, aby se mi kód zobrazoval s mezerami po třech číslicích.

S tím souvisí první problém - při tomto formátování se automaticky smaže nula, která je na prvním místě (010 100 100 se tedy zobrazí jako 10 100 100). Zatím jsem přišel jen na to, že při zformátování jako text se nula sice zobrazí, ale zase mi nejde automaticky rozhodit číslo 100100100 na 100 100 100. Dá se to nějak jednoduše udělat? Pokud ne, holt bych to musel rozmezerovat ručně...

A druhý problém je trochu složitější. Zboží je rozděleno do několika listů (aktuálně 93), každý list obsahuje i několik set řádků. Ve chvíli, kdy na příslušný list chci doplnit další řádek (zboží), bych byl rád, kdyby to fungovalo následovně - do první buňky řádku zadám onen devítimístný kód, excel by si sáhl třeba na první list (kde by byly nakopírovány veškeré řádky ze všech listů nebo si automaticky projede veškeré řádky na všech listech) a pokud by zjistil, že už takový devítimístný kód v seznamu existuje, zkopíroval by obsah celého řádku (výrobce, EAN, MJ apod.) Jak na to, pokud to jde?

Vím, že existují skladové programy, ale já nerozhoduji a musím využít jen ty možnosti, které jsou. Většina dat jsou v různých excelovských listech s různými formáty, řazením apod, dost dat je pouze ručně na papíře a výsledkem musí být XLS, který pak půjde naimportovat do systému eshopu...

Díky.

Předmět Autor Datum
Ad 1. Zobrazení úvodní nuly pomocí vlastního formátu čísla: cs Ad 2. Pokud budeš mít všechno nakopí… poslední
MachR55 28.04.2014 13:28
MachR55

Ad 1.
Zobrazení úvodní nuly pomocí vlastního formátu čísla: cs

Ad 2.
Pokud budeš mít všechno nakopírováno do prvního listu, jde to lehce pomocí funkce SVYHLEDAT: http://office.lasakovi.com/excel/funkce/svyhledat- funkce-excel/.
Pokud bys musel procházet všechny listy, musíš to udělat pomocí makra. V podstatě tam bude cyklus přes listy, na každém listu zkusíš ten SVYHLEDAT a pokud najdeš data, cyklus opustíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru