Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno EXCEL 2003 - pomalé otevírání i editace (cca 20s odezva na cokoliv)

Ahoj,
nedaří se mi odstranit výše uvedený problém:
Změnil jsem síť(číslíčka), odpojil řadič domény, a zdá se že od té doby na některých počítačích WXPP s Excel 2003 (z MsOFF2003) těžce zpomalil, při otevírání, i při editaci.

Třeba když otevřu jen prázdný excel, otevře se prázdný dokument(to hned), ale když chci třeba zobrazit konce stránek, nebo vložit sloupec apod., tak odezva 20s!!

Když otvírám soubory poklepem, tak hned otevírání trvá 20s, a pak editace totéž.

Word se chová normálně (i na starých souborech i na nově vyrobených).

Na googlu i KB MS se dá najít kdeco, něco jsem i vyzkoušel (odškrtnout use DDE), ale nepomáhá. Většinou se popisuje podobné chování jen při otevírání, a ještě by to vždycky měl taky dělat i WORD, ale mě to word nedělá.

Vždy když takhle něco excelu trvá, tak na začátku toho požadavku hrábne do sítě, asi se pokouší něco najít(šablonu?) na bývalém řadiči domény - jen moje teorie.

Nevěděl by zde někdo, jak Excel nějak přesvědčit, aby se zase začal chovat jako předtím ? (zkoušel jsem i "Obnovení aplikace sady MsOffice", smazat klíč hkey_current_user/software/microsoft/office/office 11/excel) a nepomáhá, z toho soudím že odinstalace a nová instalace asi nepomůže ?)

Předmět Autor Datum
Podíval bych se do Nástroje - Možnosti (obecné), zda tam není někde cesta na starou síť...
FixExa 07.01.2009 12:28
FixExa
kdepak, není, a přesto jsem jsem všechny cesty vymazal, a pořád stejné.
lk 07.01.2009 12:58
lk
UUUUUUUFFFFF! Zkusil jsem i např všechno z StartupProblems.asp a nepomohlo ! Pak se mi rozsvítilo…
lk 07.01.2009 13:32
lk
Tak mam podobny problem s Excelem 2003. Doba otvírání je přímoůmerná velikosti souboru - male bezne…
Premek 15.07.2011 10:36
Premek
Tak problem vyresen:-). Reseni se nachazi zde: http://social.technet.microsoft.com/Forums/cs-CZ/o ff… poslední
Premek 15.07.2011 11:18
Premek

Tak mam podobny problem s Excelem 2003. Doba otvírání je přímoůmerná velikosti souboru - male bezne soubory se otviraji od 10-15 sekund a velkem (nekolik MB) se neotevrou vubec.
Dela to jen excel a dela to jen se soubory sdilenymi na siti. Z vlastniho PC otevru vse prakticky okamzite bez vlivu na velikost souboru.

Jak psal kolega vyse - nevim co je to implicitni tiskarna, ale z lokalniho PC me normalne tisknout jde a i ze site je to OK.

Zajimave je, ze pri prohlizeni struktury adresaru na siti se zpozdeni nijak neprojevuje.

Diky za radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru