Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EXCEL, SOFTWARE

Dobrý den všem,

chtěl jsem se zeptat výhradně odborníka, který by byl tak laskav a mírně polopatě mi vysvětlil, jak mám postupovat při tomto problému:

V excelu (dokument o pěti stránkách-dnech), mám tabulku, kde jsou v řádcích napsány třídy (1.A, 2.A, 1.B, 2.B, atd..) a za třídami mám napsán rozvrh od 1. hodiny, až do 10. hodiny= deset sloupců. Když označím např. na stránce: úterý: 3. a 4. hodinu (tyto sloupce, u všech tříd, zabarvím je žlutě), potřebuji, aby se každé třídě tyto dvě hodiny (např u 1.B matematika (mat) a angličtina (aj)) zabarvily V CELÉM TÝDNU (na všech stránkách dokumentu, ale matematika a angličtina jen třídě 1.B, (např. u 2.BG čeština a fyzika). Jde o to, aby nebyli studenti ošizeni např. o deset hodin češtiny a jinak vše měli.

Jde o to, že když bude mít třída

3.B: 3. a 4. hodinu v pondělí matematiku a češtinu, tak aby se mi v dokumentu na následující stránce obarvily všechny matematiky a češtiny jen u té třídy 3.B (takže reakce jen na řádky).

3.A 3. a 4. hodinu v pondělí hudební výchovu a tělocvik, tak aby se mi v dokumentu na následujících stránkách (úterý, středa, čtvrtek, pátek) obarvily všechny hudební výchovy a tělocviky jen u té třídy 3.A
atd...

Potřebuji nějakou funkci na reakci (obarvím políčko C8 (HV), tak chci aby se mi obarvily všechna políčka s HV, např. G8 na druhé stránce, na čtvrté D8 (jen řádku osm=jeden řádek=jedna třída, jedna stránka=jeden den).

L.

Předmět Autor Datum
Čo sa má stať, ak zafarbíš stĺpec, ktorý už niektoré hodiny má označené nejakou farbou a niektoré eš…
los 26.08.2012 13:27
los
Tak, teď spíše nerozumím té druhé části... poslední
Lukas.sid. 27.08.2012 01:08
Lukas.sid.

Čo sa má stať, ak zafarbíš stĺpec, ktorý už niektoré hodiny má označené nejakou farbou a niektoré ešte nie? Má sa to jednoducho prefarbiť (označenie predchádzajúcou farbou bude tým pádom neplatné)?

Každopádne budeš potrebovať makro. Problémom je detekcia nastavenia farby - Worksheet_Change sa pri zmene farby nezavolá. Takže budeš musieť vymyslieť iný spôsob, napr. označenie výberu a následné spúšťanie tlačidlom.

Potom bude nasledovať tá jednoduchšia časť. V cykle pre každú požadovanú bunku prejdeš všetky hárky, kde v zodpovedajúcom riadku prejdeš všetky bunky a ak je jej hodnota rovnaká, zafarbíš ju. Čiže 3 vnorené cykly + ak náhodou nie sú triedy na hárkoch v rovnakom poradí, tak ešte funkcia na vyhľadanie zodpovedajúceho riadku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru