Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EasyPad 1200, nelze přihlásit účet Google...

Tablet EasyPad 1200, ZT180, Android 2.2, verze jádra 2.6.32.9. Pár měsíců se mi tu jen tak válel, předtím fungoval bez problémů. Chtěl jsem ho tedy nechat klukovi (projevil mírný vlažný zájem), takže jsem ho vzal, nabil, resetoval do továrního nastavení.

Problém je v tom, že nelze přidat účet Google a tedy ani nefunguje přihlášení do Google play (dříve market). Dále co jsme zkoušeli a některé příznaky:

Vždy skončíme na tom, že zařízení nemá dostatečně stabilní datové připojení (data na pozadí, etc. je povoleno) a že může jít o dočasný problém, nebo máme kontaktovat správce. Tablet je bez simkarty (nepoužíváme jako telefon), připojení přes wifi funguje normálně. Internet jako takový je v pořádku, nejdou stránky "pro android". Tedy nejde například výchozí stránka prohlížeče, pokud ale do adresního řádku napíšu normální web adresu, není problém. Stejně tak funguje i normální stránka Google, lze se i normálně přihlásit na Google - jen ne android.
Rady, co jsem našel na netu jsou většinou - hard reset, což jsem právě už udělal.
Instalaci programů (ES správce, MX player, kodeky, etc.) jsem obešel instalací z sd karty. Při pokusu spustit MX player android tvrdí, že není nainstalován (přestož je) a instalace mě opět pošle na market a na tom opět končím. Nicméně filmy spustím v defaultním přehrávači, kodeky jsou tedy ok.

Někde na polských stránkách jsme narazili na info, že jde o problém změněných IP Google Play. Řešením by tedy mělo být odkomentování IP adresy v souboru etc/hosts. Zkoušeli jsme to v TotalComanderu přepsat, což nešlo - nejspíš chybějící práva root (ukládání skončilo chybovkou, že nelze uložit).
Co s tím?
(Není to nijak zvlášť akutní, lámat v pase se kvůli tomu nebudem... )

Předmět Autor Datum
Tak jsem se pokusil o root zařízení, ale zase skončím na chybějících ovladačů USB. Win nerozpozná za… poslední
Zarniwúp 16.02.2013 15:31
Zarniwúp

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru