Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Editace souboru XML

Dobrý den.
Nastíním problém a budu rád, když mi pomůžete s řešením.
Mám program, který má ve složkách XML soubory a když některý otevřu něco změním či smažu (stačí i umazat písmenko u výstupního textu který nemá na vyvojovovou stkukturu vliv), uložím a po spuštění mí hází hlašku že byly některé soubory poškozeny. Osobně si myslím, že uložením změním podpis souboru. Měla by nějaká dobrá duše na to řešení. Díky moc.

Předmět Autor Datum
je vic moznosti - program muze mit ulozeny hashe (spocitane otisky) tech XMl souboru. Pak zmena jedn…
Jan Fiala 04.09.2011 21:09
Jan Fiala
Tak nakonec je to tenhle problém :). Nevíte jak ho řešit?
SpiritCZ 04.09.2011 22:50
SpiritCZ
Ako vieš, že to je "nakonec tenhle problém"? Tvrdíš to len na základe svojho neurčitého pocitu, aleb…
los 04.09.2011 23:22
los
Nejprve jsem si myslel, že je to podpis, protože když jsem něco změnil, tak se mi program nespustil.…
SpiritCZ 05.09.2011 00:58
SpiritCZ
Poté jak jsem se dozvěděl o hashu jsem zkusil přepsat uložit a pak přepsat na původní a uložit (prog… poslední
Jan Fiala 05.09.2011 08:36
Jan Fiala

je vic moznosti - program muze mit ulozeny hashe (spocitane otisky) tech XMl souboru. Pak zmena jednoho znaku znamena, ze se otisk bude lisit, program pozna zmenu a ohlasi chybu.

Tezko roct vic, pokud nevime o co se jedna.

Ako vieš, že to je "nakonec tenhle problém"? Tvrdíš to len na základe svojho neurčitého pocitu, alebo ti to povedal priamo samotný autor toho programu? Ak je naozaj problém v tom, že si program kontroluje nejaký podpis toho XML súboru, tak to môžeš riešiť s autorom toho neznámeho programu.

Môj prvý tip by ale bol taký, že XML súbor upravuješ pomocou poznámkového bloku, ktorý pri ukladaní súboru pridáva aj BOM hlavičku, s ktorou má ten neznámy program problém. Overiť si to môžeš jednoducho: Stačí, že v súbore nezmeníš vôbec nič, iba ho dáš uložiť a spustíš ten neznámy program.

Ak bude problém len v BOM hlavičke, tak riešenie je jedoduché: Na úpravu XML súboru použi nejaký normálny textový editor, ako je napríklad PSPad, kde si môžeš nastaviť, či sa má súbor uložiť s alebo bez BOM hlavičky.

Nejprve jsem si myslel, že je to podpis, protože když jsem něco změnil, tak se mi program nespustil. Poté jak jsem se dozvěděl o hashu jsem zkusil přepsat uložit a pak přepsat na původní a uložit (program se normálně spustil). Takže podpisem to není. Tím pádem se vylučuje i BOM hlavička (upravu jsem prováděl v textovém dokumentu).

Jinak jedná se o program Statik (řeší vše kolem stacky určitých a neurčitých konstrukčí, navrhy materiálu a vypočet deformací). Program je pro mě lepší než Nexis, ale přávě má tam jednu chybu ve vzorečku (vzorce jsou právě uložené v tom XML souboru). Autorova stránka už neexistuje a na mail neodpovídá. Proto jsem se obrátil sem o radu.

Poté jak jsem se dozvěděl o hashu jsem zkusil přepsat uložit a pak přepsat na původní a uložit (program se normálně spustil).

Podpis (hash) se pocita z obsahu souboru. Pokud vytvoris 2 soubory, ktere budou mit stejny obsah, budou mit i stejny hash. Takze jestli jsi to zmenil a program se nespustil a pak zmenil zpet a program se spustil, odpovida to prave tomu, ze autor pouziva hash souboru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru