Předmět Autor Datum
Na "jovna" je lépěji použít čerpadlo k tomu stvořené, které má na vstupu jakýsi mixovací nůž, který…
mirektatra 04.03.2012 07:58
mirektatra
Ano, ale já bych spodní nasávající část obalil např.králikářským pletivem, a tím by se větší kousky…
karelIV 04.03.2012 08:32
karelIV
Pokud je to jednorázovka, pak proveďte výzkum systémem pokus-omyl. Pokud to má být na opakované použ…
mirektatra 04.03.2012 09:11
mirektatra
to tekuté, Když vytáhneš to tekuté, logicky zbude v jímce to husté. A postupně bude přibývat.Přál b…
čumil_old 04.03.2012 10:37
čumil_old
Edit. Nedočetl jsem do konce, hovnocůc bude, tak jako bych nic neřekl.:-[ poslední
čumil_old 04.03.2012 10:39
čumil_old

Na "jovna" je lépěji použít čerpadlo k tomu stvořené, které má na vstupu jakýsi mixovací nůž, který exkrementy, zbytky papírů a jiné plovoucí mechanické části, před vstupem do čerpacího mechanismu, rozseká na drobné kousky. To ovšem také není určené k čerpání kalů ze dna septiku, pouze tekuté části. Myslím, že to vyráběla Sigma, pod názvem Kal (je to upravené dvojče čerpadla "Voda"). Výrazně tím omezíte, nebo vyloučíte nutnost čištění vstupu čerpadla i během čerpání (to opravdu nutně nemusím :-)).
Co se týká materiálu, plastové čerpadlo s plovákem používám k čerpání průsaků spodní vody do jímky v garáži a drží bez údržby již několik let (a víte, jak vypadá v garáži podlaha, když se přijede ze soli...). V tom bych problém neviděl.:puff:

Ano, ale já bych spodní nasávající část obalil např.králikářským pletivem, a tím by se větší kousky dovnitř něměly dostat.To hustější je dole a já bych potřeboval odčerpat to vodové, snížit hladinu.Vnikla nám tam i voda při tání sněhu. To ostatní - hustší nechám pro Hov...cuc.To bude,až zem kolem vyschne. díky

Pokud je to jednorázovka, pak proveďte výzkum systémem pokus-omyl. Pokud to má být na opakované používání, volil bych spešl čerpadlo - viz výše. Normální kalovky neumí čerpat kaly ve zde uvažovaném smyslu tohoto slova. Jedná se pouze o jinou, než studniční vodu, která může obsahovat mechanické nečistoty /o velikosti tuším asi 1mm v dost malém procentu v obsahu čerpaného média/, tedy více-méně vodu čistou užitkovou, dešťovou a pod.

to tekuté,

Když vytáhneš to tekuté, logicky zbude v jímce to husté. A postupně bude přibývat.Přál bych ti vidět a slyšet řidiče lejnocůcu, když u sousedů vytahoval 5 kubíkový septik dvacet let nečištěný. Byl tam asi 3x a ředili a šplouchali to zpátky do jímky no sranda.
Takže spíš to honit dokola = čerpat řídké a vracet zpět na horní husté a pomáhat rozmíchat tu horní "deku" do stavu omajdy a po této hovnohomogenizaci teprve odčerpat. A k tomu je vhodnější čerpadlo se sekacími noži a patřičným výkonem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru