Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrické vytápění koupelny

Dobrý den, řeším problém, jaké zvolit vytápění do koupelny. Máme klasické centrální vytápění (kotel na tuhá paliva). V koupelně malý radiátor + žebřík. Jde o přechodné období, kdy se už nechce roztápět kotel, protože je celkem příjemně, ale když vylezete z vany je zima a obvzlášť pro děti. Rekonstruujeme dům a netušíme jaké zvolit vytápění pro tento účel. Zvažujeme elektrickou rohož pod dlažbu nebo prostě koupit nějaký malý elektrický přímotop. S el. podlahovým topením nemáme zkušenost a bojíme se dlouhé doby vytopení koupelny a s tím spojených vysokých nákladů, ale na druhou stranu se mi nezamlouvá ani představa elektrického spotřebiče v koupelně. Prosím o Váš názor, díky

Předmět Autor Datum
Zdravim, ta telesa v koupelne jiz mate ? Nebo je planujete? Pokud je planujete, staci zakoupit kombi…
Schizo 18.04.2011 09:57
Schizo
Tělesa zatím koupená nemáme. V týdnu nám teprve budou pokládat rozvody topení do podlahy. Koupelna b…
Mirus 19.04.2011 07:11
Mirus
Elektrickou podlahovku v koupelne mam a je to labuzo. Ale to nahrati podlahy trva tak pul hodinky. A…
bahno 19.04.2011 07:45
bahno
Koupelnu budeme mít celkem velkou, ale jak říkám budeme to využívat jen na přechodné období, takže a…
Mirus 19.04.2011 07:59
Mirus
Nejlepší je infrazářič,hřeje okamžitě,narozdíl od tělesa v žebříku,o podlahovce ani nemluvě.
sed 18.04.2011 10:59
sed
A teleso v zebriku jako nehreje okamzite ? Tim, ze to bude trvat jsem myslel, dobu na vyhrati te mis…
Schizo 18.04.2011 12:18
Schizo
Prvně si zjisti jak funguje infra a potom jak žebřík.Infra ihned-nic nevytápí ale hřeje.Těleso v žeb…
sed 18.04.2011 21:50
sed
Nemusim nic zjistovat, vim jak to funguje. Nechci se tady poustet do zadnych Flame, pokud ten clovek…
Schizo 19.04.2011 14:12
Schizo
Souhlasím, u maminky přítele máme starší infrazářič a i když hřeje víc než žebřík, než vytopí koupel…
Jane Gray 19.07.2011 23:32
Jane Gray
Ať tam dáte infra nebo kombinovaný žebřík nebo cokoli jiného, tak podlaha bude vždy studená. Topení…
pepan60 15.02.2015 23:12
pepan60
:-D:-D:-D Myslím,že od roku 2011 to má dááááávno vyřešené.Pr.at se s takovou slohovou prací u 4 roky…
Memphis-m6 16.02.2015 23:54
Memphis-m6
:-) asi špatný den, nebo budu muset změnit psychiatra :-):-)....ale třeba někdo jiný bude řešit podo…
pepan60 17.02.2015 22:53
pepan60
Nebo si občas dát do nosu :beer::beer: To máš pravdu.Pro někoho se to hodit může.
Memphis-m6 17.02.2015 22:59
Memphis-m6
me treba to tedka opravdu pomohlo, takze dekuju za snahu :) poslední
milan__ 07.04.2015 15:18
milan__

Zdravim, ta telesa v koupelne jiz mate ? Nebo je planujete? Pokud je planujete, staci zakoupit kombinovany zebrik ( EL / VODA ) a pritopit si tak.
Nebo nejaky infrazaric, ale myslim si ( neznam rozmery koupelny ) ze i tak to bude dlouho trvat a vysledek nebude dostatecny a bude to stat dost penez na provoz.

Tělesa zatím koupená nemáme. V týdnu nám teprve budou pokládat rozvody topení do podlahy. Koupelna bude mít necelých 12m2. Elektrický žebřík nechceme, nebyl nám doporučen. Máte zkušenosti s tím, za jak dlouho se začne zahřívat podlaha, pokud bysme se rozhodli pro tu el. rohož pod dlažbu?

Elektrickou podlahovku v koupelne mam a je to labuzo. Ale to nahrati podlahy trva tak pul hodinky.
Ale upozornuju, ze to docela zere. Nas to tak moc netrapi, barak je poradne zaizolovanej a topeni elektricky, takze mame dobrej tarif, ale v normalnim tarifu... Rozhodl bych se podle plochy - pokud to bude malo tak bych do toho sel, ale pokud mate velkou koupelnu, neco ten provoz stat bude.

Prvně si zjisti jak funguje infra a potom jak žebřík.Infra ihned-nic nevytápí ale hřeje.Těleso v žebříku,když zapneš při vstupu do koupelny tak ohřívá CELOU koupelnu.Jenže sotva ohřeje ten žebřík,leda byses koupal hodinu.

Nemusim nic zjistovat, vim jak to funguje. Nechci se tady poustet do zadnych Flame, pokud ten clovek potrebuje vytopit koupelnu na nejakou alespon prijatelnou teplotu, tak stejne musi nejaky cas pockat !!

Je uplne jedno jaky zdroj tepla zvoli, ale pul hodinky na 12m2 bude naprosty minimum . Sam mam v koupelne cca 10m2 radiator pod oknem a jeste zebrik, pouze na ustredni topeni . Pokud zatopim plynem, jsou radiatory prakticky hned jak petnik a i tak to trva 20 min, nez je to pohodlicko. ( samozrejme zalezi na pocatecni teplote v koupelne a na tom kolik kdo z nas potrebuje tepla ) .

Takze si myslim, ze podlahovka je nesmysl, dlouho to trva a naklady budou velke. dejte si tam infrazaric, jak psal SED a namirte si ho na vanu a az vylezete, tak k zrcadlu. Pokud chcete mit alespon trochu teplo v koupeklne, stejne vam nezbude nez chvilku pockat.

Ať tam dáte infra nebo kombinovaný žebřík nebo cokoli jiného, tak podlaha bude vždy studená. Topení na zimní období tam je, nebo bude. A k přitápění na léto a přechodné období jedině podlahovku. Při 12 m2 stačí něco mezi 600 - 800 W (50 - 70W na m2) to stačí bez termostatu. Pozor, při 100W na m2 už je určitě potřeba.
Takže když tam dáte 1200W kabel (pozor musí být typ s opletením) těsně pod dlažbu, tak během 10 minut je příjemně teplá podlaha a za dalších 10 - 20 minut (záleží na umístění koupelny v domě) je příjemně v koupelně. Vypnete to a další hodinu tam je teplo. Infrazářič netopí pokud neběží alespoň hodinu, v takto velké koupelně ještě déle a odlaha bude pořád studená. Mám infra 800 W v paneláku (4m2) a musí běžet alespoň 30 minut aby to bylo trochu znát. Když koupíte samotný kabel a ne rohož, tak ušetříte 50% ceny, a kabel si zamotáte jen tam kam je to potřeba. Rohož musíte dát např. i pod pračku umyvadlo atd. Já osobně do nového domu, cca 9m2, kombinovaný žebřík na ručníky, podlahové topení na zimní období z plynového kotle a elektrický topný kabel na zbytek roku. No a k tomu rozvod teplého vzduchu od krbu. Asi trochu kombinované :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru