Avatar uživatele
gecco

Elektrokolo – máte někdo zkušenosti s omezením na max. 25 km/h?

Podle legislativy je maximální přípustná rychlost elektrokola (na motorový pohon) 25 km/h – a ještě u toho musí cyklista šlapat.
To, jak systém pozná, zda cyklista šlape, je jednoduché.
Ale jakým způsobem je zajištěno, že výkon motoru se stoupající rychlostí klesá (až k 0 při oněch 25 km/h)??
Záleží i na průměru kola a zařazeném převodu – to má ten motor GPS?
Doplňuji:
honza19hk → jasně, takže je to, jak jsem předpokládal, ŘJ se nějak (podle parametrů kola) nastaví, takže není problém ji nastavit ´dle přání´…
60 km/h je pěkné – pokud tak jezdíš ´s rozumem´, já mám maximálku na kole něco přes 90 – a to byl jednak pěkný hukot a druhak se ti řidiči aut, která jsem předjížděl, docela divili…
😉

Led → jasně, tomu rozumím, mně šlo o info, zda rychlost jízdy si zjišťuje motor (ŘJ) nějak nezávisle a nebo to lze nastavit; systém, kdy cyklista nemusí šlapat je už zakázáno uvádět (nově) do provozu (na stávajících kolech smí, samozřejmě, dosloužit)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: gecco

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, Emefej, redy, gagaga, Lamalam, carpediem před 3413 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
honza19hk

Odpoveď byla označena jako užitečná

motor má řídící jednotku ,ta pozná dle údajů z tachometru jak rychle to kolo jede a dle toho to bu´d ubere nebo přidá. Ale dá se to poměrně snadno ošulit.
pravdou je že poldové nepoznají co v tom je za motor, teda pokud je nepředjedeš padesátkou.

Já mám na jednom speciálu namontovaný motor 1600W a 96V baterii,jede to !bez šlapání skoro 60km/h a pokud doslova neprojedu kolem poldů v takový rychlosti nic nepoznaj.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Pri páke pedálu je snímač otáčok pedála, toto v spojení s riadiacou jednotkou záťažovo určuje výkon motoru. Ak, pri meraní tachometrom, dosiahnete stanovený limit 25–30km/h (mne to robí až pri 30km) motor sa automaticky vypne, pretože prestáva naňho pôsobiť požadovaná záťaž.
Hovorím o princípe systému s núteným šlapaním pedálov.
Jestvuje aj systém, zapnem motor a idem bez šlapania…

honza19hk, nepokúšajme Bohov ciest a Policajta nelegálnymi špeciály na verejnej komunikácii, je to najbližšia cest k spoznaniu tej druhej Odvrátenej tváre osudu.
Doplňuji:
V prípade, že motorom dosiahnete rýchlosť viac než 25 – 30 km/hod (rôzne podľa zákonov jednotlivých štátov) sa už nejedná o kategóriu bicykel , ale motorové vozidlo pre ktoré platia iné predpisy.
Takže v prípade, že si pohonnú jednotku upravujete váš elektrobicykel nespĺňa parametre určené pre elektrokola, čo aj sám priznávate v 1.vete otázky.
Máme tu dávať rady a svoje skúsenosti, ktoré porušujú legislatívu?

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Pri páke pedálu je snímač otáčok pedála, toto v spojení s riadiacou jednotkou záťažovo určuje výkon motoru. Ak, pri meraní tachometrom, dosiahnete stanovený limit 25–30km/h (mne to robí až pri 30km) motor sa automaticky vypne, pretože prestáva naňho pôsobiť požadovaná záťaž.

před 3414 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

cecco, ja takove kolo mam
ale se svoji zakladkou vubec nechapu, na co se ptate :)
pres nasi an. Vam muzu poslat jen fotky :)

  • iv-

před 3414 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Broukk

Hledám elektrokolo, které by mělo dojezd alespoň 100 km, tak abych mohla s manželem jezdit na sobotní výlety poradíte mi někdo?

před 2053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Bob2

Já jsem si koupil horské elektrokolo se středovým motorem Bosch a baterií 500 W, takže s tím v pohodě najedu cca 100 km.

před 2052 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Broukk

A kde jste ho koupil? horské to by bylo super.

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Bob2

Koupil jsem ho v prodejně cyklospeciality, jsou to odborníci na cyklistiku podívejte se na kola http://moustache-elektrokola.cz

před 2047 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek