Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Enormní vytížení CPU při hledání a stahování aktualizací

Zdar. Mám tu postarší PC. AMD Duron 1200, 1GB DDR, 40GB ATA Seagate, 400W Fortron (starší), LG GSA-4167B, MB Gigabyte GA-7VT600-P. Nainstaloval jsem WinXP se SP3, OEM, originál, co byly k tomu PC, žádnej warez. Načisto, s formátem disku. Z webu Gigabyte jsem stáhnul VIA service pack 4in1, ovládače pro zvuk, LAN a SATA. Nainstaloval v pořadí jakém jsem uvedl. Ve správci zařízení je vše OK. Po určité době (2-5minut) vyskočí vytížení CPU na 100% a PC se neuvěřitelně zpomalí, všechny operace trvají hodně dlouho a PC se skoro nedá používat. Pohledem do Process Exploreru jsem zjistil, že to způsobuje svchost.exe, který má pod sebou wuauclt.exe. Dole v liště se objeví klasický aktualizační štítek s popiskem Stahování aktualizací 0% a to číslo skáče, jednou je tam 30% a z toho to skočí zpátky na nulu. Pak štítek zmizí a za chvíli se zase objeví s jiným číslem. Zatížení CPU je furt 100%. Kontroloval jsem disk pomocí CrystalDiskInfo, je v pořádku a běží v UDMA5. Vadné sektory nejsou, RAM je OK, zdroj jsem zkoušel jiný bez výsledku, deska vypadá vizuálně OK, žádné nafouklé kondy... Chladič na procesoru jsem kontroloval, zanesený není a teploty v BIOSu jsou kolem 40°. Co jsem našel na netu k téhle záležitosti jsem vyzkoušel, beze změny k lepšímu. Vrtá mi hlavou, co může tohle dělat... Po nové čisté instalaci. Kdyby byl něčím zabordelený systém, tak snad, ale do tohoto ještě nebylo vůbec nic instalované kromě ovládačů k desce... Může to dělat CPU?

Předmět Autor Datum
Doporučuju se vysrat na stahování zbytečných aktualizací a postahovat ručně jen ty nejdůležitější ho…
alcapone 25.08.2013 17:11
alcapone
A napadlo tě vypnout ty aktualizace? S SP3 už bych žádné nádhery pro XP nestahoval.
mif 25.08.2013 17:12
mif
Měl jsem v plánu postahovat aktualizace které doteď vyšly (v listu nataženejch aktualizací povybírat…
mia 25.08.2013 17:40
mia
Ta tvá krása asi zatuhne i při solitéru. Neřeš to a aktualizace vypni. Nepotřebuješ je.
mif 25.08.2013 17:52
mif
Ta tvá krása asi zatuhne i při solitéru. a to zas prrr... nemá to problém s přehráváním filmů, poku… poslední
mia 25.08.2013 19:21
mia

Doporučuju se vysrat na stahování zbytečných aktualizací a postahovat ručně jen ty nejdůležitější hotfixy(Někde na netu by měl být seznam) a vypnout Windows Update.Měl jsem podobnej problém na noťasu který je ještě horší jak toto a po vypnutí aktualizací to přestalo.

Ta tvá krása asi zatuhne i při solitéru.

a to zas prrr... nemá to problém s přehráváním filmů, pokud teda nejsou v HD, ale 720x576 bez záškubu s vytížením GOMplayeru kolem 40-60%. DVD jsem nezkoušel. Word, Excel, internet bez problémů, jenom ty aktualizace. No nic, prdím na to, vypnu to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru