Předmět Autor Datum
Manželka měla epidurál dvakrát. Poprvé ji napíchnul nějakej borec a vpich ji bolel ještě hodně dlouh…
Prasak 05.02.2014 20:41
Prasak
Také jsem to zažil, když mně to zaváděli, jednou to hodně zabolelo, vrátili to kousek, a pak pokračo…
Trilobit 05.02.2014 21:41
Trilobit
Lepší na mozek, ale otci se přes usazeniny vůbec nedostali, tak měl klasickou. Starší člověk si přip…
kejki 06.02.2014 17:29
kejki
Měl jsem ji při operaci kolene.Při vpichu to zabolelo,až jsem se prohnul,ale dalo se to vydržet.S pr…
jurko 07.02.2014 10:05
jurko
dokument: watch Otázkou je, jestli je dobrý, aby to pacient vůbec znal :-)
Uroboros 07.02.2014 10:41
Uroboros
Dobrý den.Děkuji všem za ochotu.Po přečtení Vaších odpovědí i získání dalších informací od kolegů,al…
pamelnik 07.02.2014 18:33
pamelnik
Tak to si ještě jednou počti o rizicích klasiky. Jediné, co si z operace pamatuje kamarádka je: "ztr…
kejki 07.02.2014 18:54
kejki
Když pominu celkový psychický stav pacienta při epidurálu a klasice,tak ano,jedním ze vzácných vedle… poslední
pamelnik 07.02.2014 19:44
pamelnik

Manželka měla epidurál dvakrát. Poprvé ji napíchnul nějakej borec a vpich ji bolel ještě hodně dlouho. Taky dlouho trvalo, než znovu ucítila nohy, prej to byl strašnej pocit, když sotva cítila konečky prstů a nic víc.
Podruhý ji píchla ženská, cítila nohy už chvíli po zákroku a vpich už naopak vůbec nebolel. Takže dost záleží na anesteziologovi, či kdo to vlastně dělá.

Také jsem to zažil, když mně to zaváděli, jednou to hodně zabolelo, vrátili to kousek, a pak pokračovali už bez problémů. Měl jsem to zavedeno po úrazu asi týden, bez následků. Ale vedle ležel doktor, říkal, že by si to nenechal dát. Tak nevím. Asi jsem Ti moc neporadil, co?

Lepší na mozek, ale otci se přes usazeniny vůbec nedostali, tak měl klasickou. Starší člověk si připadá zblblý po klasice klidně dva měsíce. Takže při výměně kyčle ve Střešovicích před 6 lety epidurál první volba a ve Slaném letos tvrdili babičce, že je to za drahý příplatek někde na soukromé klinice.

Měl jsem ji při operaci kolene.Při vpichu to zabolelo,až jsem se prohnul,ale dalo se to vydržet.S prstama se dalo hýbat až druhý den a bylo to trochu jako hra s nervama.Do roka půjdu asi s druhým kolenem a nechám si to dělat znovu.Myslím si že je to lepší než celková narkoza

Dobrý den.Děkuji všem za ochotu.Po přečtení Vaších odpovědí i získání dalších informací od kolegů,ale i z netu jako je např. tahle :Vzácné vedlejší účinky

Bolest hlavy: Někdy se může po epidurální anestezii objevit výrazná bolest hlavy, která může přetrvávat i několik týdnů.
Infekce: Místo vpichu se může zanítit.
Paralýza: Velmi výjimečně může dojít k ochrnutí a ztrátě citlivosti.
Znecitlivění: Po epidurální anestezii mohou některé ženy pociťovat znecitlivění nohou, které může trvat až dvanáct týdnů.-jsem se rozhodl pro klasiku s jejími riziky.Ještě jednou děkuji za odpovědi.

Když pominu celkový psychický stav pacienta při epidurálu a klasice,tak ano,jedním ze vzácných vedlejších rizik klasiky je ztratit se,neprobudit se a jedním ze vzácných rizik epidurálu je ochrnutí.Je lepší být ochrnutý,nebo ztracený?To už musí každý zvážit sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru